"Χίτλερ" ο Χαμενεΐ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρομοίασε από τη Μόσχα, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Χαμενεΐ με τον Αδόλφο Χίτλερ. "Ο Χίτλερ άρχισε κατακτώντας τον πλανήτη, μετά ξεκίνησε να αναπτύσσει πρόγραμμα ατομικών όπλων. Ο Χαμενεΐ απλά ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, αλλ' ανάποδα", ανέφερε ο Νετανιάχου που έγινε δεκτός στην προεδρία από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το ζήτημα του οπλοστασίου με πυρηνικά όπλα, που σύμφωνα με το Ισραήλ προετοιμάζει η Τεχεράνη, ήταν στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των επίσημων ρωσοϊσραηλινών συνομιλιών, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Οι εντεινόμενες πιέσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής "αυξάνουν διάφορους κινδύνους, από τους οποίους μπορεί να επωφεληθούν ριζικά ισλαμιστικά κινήματα", τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Μεντβέντεφ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου.

"Επί του παρόντος το σπουδαιότερο πράγμα είναι να μην επιτραπεί στο Ιράν να αναπτύξει δικά του πυρηνικά όπλα", πρόσθεσε ο Νετανιάχου. "Αν αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, τότε το καθεστώς του Ιράν δεν πέφτει. Και θα απειλεί διαρκώς ξένα κράτη. Το Ιράν ελέγχεται από τον Χαμενεΐ. Βλέπω πόσο φανατισμένος είναι και πόσο μισεί τον σύγχρονο κόσμο".

Για τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς ο Νετανιάχου σχολίασε ότι δεν επιθυμεί να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες και "ενώ ταξιδεύει ανά τον πλανήτη, το Ισραήλ δεν το επισκέπτεται".

Με τον ρώσο πρόεδρο, ο πρόεδρος Αμπάς είχε συνομιλίες στη Μόσχα προχθές Τρίτη. Έχει αναγγελθεί σύνοδος του Κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία) για το Μεσανατολικό στο Βερολίνο από 15ης Απριλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα