ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA», ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Έχουμε μαζί μας τον κύριο Παντελή Καψή, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Υπουργό Επικρατείας. Τι θα κάνουμε τελικά, θα την σκαπουλάρουμε, θα σωθούμε ή θα το φουντάρουμε το καράβι; Όταν λέτε ότι υπάρχουν οριακές διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή τι.....
εννοείτε κύριε Υπουργέ;

ΚΑΨΗΣ: Ότι βρισκόμαστε κάτω από την πίεση του χρόνου. Έχουμε μια σειρά από υποχρεώσεις που καταλήγουν στο ομόλογο του Μαρτίου. Με τις διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή, έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολα σημεία κι επιπλέον έχουμε την πίεση του χρόνου.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Διαπραγματεύσεις με τους έξω, λέτε; Για το PSI

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Με την τρόικα;

ΚΑΨΗΣ: Με την τρόικα.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Η εικόνα που έχουμε, είναι ότι επιμένει σε αυτά που ξέρουμε, τα γνωστά χαρτιά;

ΚΑΨΗΣ: Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συζήτηση, όπου υπάρχουν προφανώς και διαφορετικές απόψεις και θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις. Θα δούμε πού θα καταλήξει. Νομίζω ότι σήμερα είναι σημαντική ημέρα, να δούμε πού θα καταλήξει.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Με το υπουργείο Εργασίας λέτε.

ΚΑΨΗΣ: Με το υπουργείο Εργασίας, με το υπουργείο Οικονομικών…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Θέλω να πω το εξής, ότι ερχόμενος τώρα να καθίσετε εδώ, έβγαινε ο κύριος Κορκίδης, ο οποίος σε λίγη ώρα θα καθίσει στο τραπέζι με τους εταίρους εκεί για να συμφωνήσουν και σας ρώτησε γεμάτος αγωνία, εάν συμφωνήσουμε, θα τα τηρήσετε, θα τα σεβαστεί η τρόικα, δηλαδή για την τρόικα εννοούσε, θα τα σεβαστεί αυτά που θα συμφωνήσουμε ή τζάμπα θα συμφωνήσουμε;

ΚΑΨΗΣ: Κοιτάξτε, από την αρχή είπαμε να δούμε τι θα συμφωνήσουν. Η συζήτηση, σας είπα, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Υπάρχει από τη μία πλευρά η πίεση για γρήγορη ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Εμείς λέμε ότι σαφώς υπάρχει θέμα ανταγωνιστικότητας, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει και το ζήτημα της ύφεσης, που είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Η συζήτηση επομένως έχει με δύο αντίθετες επιχειρηματολογίες, που θα δούμε πού θα καταλήξουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μπορούμε να φανταστούμε ότι έχετε προσκρούσει σε τοίχο;

ΚΑΨΗΣ: Όχι, δεν έχουμε προσκρούσει σε τοίχο. Να περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να εμπεριέχει και δύσκολες αποφάσεις. Αυτό λέω. Τις οποίες αποφάσεις θα πάρει φυσικά το πολιτικό σύστημα.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το συμβούλιο αρχηγών πότε θα γίνει κύριε Καψή; Έχετε αποφασίσει;

ΚΑΨΗΣ: Αν προλάβουμε σήμερα το βράδυ, πιθανότερο ίσως αύριο το μεσημέρι. Αλλά ακόμη δεν είναι σαφές, γιατί μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο υπουργείο Εργασίας αυτή τη στιγμή.

ΚΑΨΗΣ: Όχι μόνο. Αλλά βασικά στο υπουργείο Εργασίας, ναι.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δηλαδή, όλα αυτά τα
Keywords
Τυχαία Θέματα