Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με την μητέρα του Ηγούμενου Εφραίμ.

Λευκωσία, Αιμίλιος Πολυγένης - Λουκάς Παναγιώτου
Μια ευχάριστη έκπληξη βιώσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου το απόγευμα της Παρασκευής.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας στο Καθολικό της Μονής, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος είχε.....
μια συνάντηση εκτός πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης συνάντησε την μητέρα του Ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, η οποία είναι μοναχή με το όνομα Κυριακή.

Επίσης παρέστησαν
οι αδελφές και αδελφοί του Ηγουμένου, καθώς και συγγενικά του πρόσωπα.

Εκ μέρους της οικογενείας του Ηγούμενου τον Πατριάρχη χαιρέτισε η αδελφή του Νίκη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Παρακαλούμε όπως Εσάς προσωπικά, να δεχθείτε τις εγκάρδιες και άπειρες ευχαριστίες για την αγάπη και την έγνοιά Σας στη δοκιμασία του αδελφού μας, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ».

«Εκτιμούμε ψηλά την έντιμη και θεοπρεπή στάση Σας – την έμπρακτη έκφραση των ειλικρινών Σας αισθημάτων προς το πρόσωπό του και την δοκιμαζόμενη αδελφότητα της Μονής», συνέχισε η αδελφή του Ηγουμένου.

Επίσης η αδελφή του γέροντα Εφραίμ αναφέρθηκε και στην επιστολή που απέστειλε ο Πατριάρχης, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια για την προφυλάκιση του Ηγουμένου.

«Το γράμμα Σας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αποτελεί «μνήμα ες αεί» στήριξης των ομοδόξων Σας αδελφών ελλήνων, όπως ακριβώς στηριζόνταν με παρόμοιες συμπαραστάσεις οι προγόνοι μας και ο λαός μας στους καιρούς του Οθωμανικού ζυγού».

Ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που γνώρισε την μοναχή μητέρα του Ηγουμένου, καθώς και τα αδέλφια του.

«Όταν ένας άνθρωπος υποφέρει, είναι σώμα της Εκκλησίας και υποφέρουμε όλοι μαζί και γι’ αυτό προσπαθούμε πάντοτε να είμαστε δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε απευθυνόμενος προς την μητέρα και τα αδέλφια του Γέροντος Εφραίμ.

«Όλοι περνούμε και υποφέρουμε από τέτοιες μαρτυρίες και σταυρούς», σημείωσε για να υπογραμμίσει ακολούθως: «εμείς το ότι ήλθε, ο Γέροντας στην Ρωσία, το θεωρούμε μεγάλο θαύμα της Παναγίας, διότι προσκύνησαν και ευλογήθηκαν πάνω από 3.500 εκατομμύρια άνθρωποι. Γι’ αυτό μαζί του υποφέρουμε και εμείς και τον αγαπούμε και πάντοτε θα είμαστε δίπλα του», τόνισε.

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την μητέρα και τα αδέλφια του πατρός Εφραίμ για την δική τους εγκάρδια αγάπη προς το πρόσωπο του.
http://www.romfea.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα