Συμμάζεμα των μέτρων απαιτεί η Τρόικα

Αναλυτικά γραμμένα, με σαφή χρονοδιαγράμματα για κάθε βήμα προόδου, ρεαλιστικούς στόχους σε έσοδα και μεταρρυθμίσεις και κυρίως εξασφάλιση ότι δεν θα μείνουν για ακόμη μια φορά στα χαρτιά περιμένει να δει τα μέτρα εξοικονόμησης τουλάχιστον 26 δισ. ως το 2015 το κλιμάκιο των επικεφαλής της Τρόικας που έρχεται στην Αθήνα κι από τα μέσα της εβδομάδος σηκώνει τα.....
μανίκια.

Ήδη αρκετοί υπουργοί την προηγούμενη εβδομάδα άκουσαν από τους χαμηλόβαθμους
τεχνοκράτες ότι η χώρα πρέπει πια να θέτει στόχους στο όριο του εφικτού, καθώς η εμπειρία τους δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις τον τελευταίο χρόνο οι κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν υλοποιήθηκαν επαρκώς.

Οι αιτιάσεις των δανειστών μας αφορούν κυρίως την πρόβλεψη των εσόδων, για τα οποία έχει ήδη ζητηθεί να περιοριστεί ο στόχος είσπραξης 3,5 δισ. από την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών κι υπηρεσιών που έχουν καθυστερήσει κατά πολλούς μήνες, όπως θεωρούν ότι συμβαίνει και στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων που, σύμφωνα με την Τρόικα, έμεινε στην μέση.

Μαζί με αυτά η Τρόικα ζητά επίσπευση μέτρων, όπως οι μειώσεις μισθών μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου και οι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών.

Στη λίστα μέτρων άνω των 26 δισ. της πενταετίας 2011-15, τα οποία συγκεντρώνονται και καθαρογράφονται στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τις περικοπές επικουρικών συντάξεων και την περαιτέρω ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων σε ό,τι αφορά ωράρια, διαθεσιμότητες, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειώσεις αποδοχών, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε ο δραστικός και άμεσος περιορισμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο κατά 50%, ώστε να εξοικονομηθούν 600 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, επανέρχεται ως η «χρυσή εναλλακτική» τόνωσης των εσόδων η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα