Συμφωνία ΓΑΠ – Βενιζέλου για να κρατήσουν το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ ζωντανό

Να δείτε που ο κ. Παπανδρέου θα μας ζητήσει και τα ρέστα. Θα μας κατηγορήσει που δεν τον καταλάβαμε, δεν πιστέψαμε στις ικανότητές του και τελικά αυτός έκανε τα πάντα για την πατρίδα αλλά όλοι εμείς είχαμε μαύρα μεσάνυχτα.

Άσε δε που επί δύο χρόνια αυτός αγωνιζόταν αλλά το μόνο που....
έκαναν όλοι ήταν να τον χτυπούν.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα μείνει στην ιστορία ως
η απαρχή για το τέλος του Παπανδρεϊσμού, τουλάχιστον μέχρι η ιστορία να επαναληφθεί ως φάρσα. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε δρομολογώντας τις εξελίξεις για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα. Εκλογές λοιπόν αμέσως μετά το PSI και πριν τις εθνικές εκλογές τις οποίες προσδιόρισε για τα τέλη Απριλίου. Επομένως, οι εσωκομματικές διαδικασίες θα γίνουν μέσα στο Μάρτιο.

Την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε και ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό γιατί αποχωρεί. Σε μια προφανή παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, φαίνεται ότι επελέγη η κοινή γραμμή για την εκλογή προέδρου πριν τις εκλογές ώστε να μην υπάρξει διάσπαση. Και φαίνεται επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε το δαχτυλίδι στον κ. Βενιζέλο ο οποίος είπε: “Φίλε Γιώργο, θέλω να σε συγχαρώ για τις γενναίες και θαρραλέες αποφάσεις που πήρες και που σηματοδοτούν ένα καινούργιο πολιτικό πολιτισμό. Μέσα σε 7 μήνες δεθήκαμε συναισθηματικά”.

Όλα αυτά, όμως, είναι πασοκικά και λίγο ενδιαφέρον τη χώρα εδώ που την έφτασε ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος και η παρέα του. Και το να βγαίνουν και να μιλούν τώρα για νέα πορεία, για ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, για θυσίες που έκαναν στο όνομα του λαού κι άλλα τέτοια παράλογα, είναι αν μη τι άλλο προκλητικά.

Θα ήταν καλύτερα ο κ. Παπανδρέου να σιωπήσει, να σηκωθεί και να φύγει και να αφήσει τους δελφίνους να τρώγονται, παρά να κάνουν εθνικές διασκέψεις και να το παίζουν μωρές παρθένες.

Είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας και των λανθασμένων επιλογών του; Και με ποιο τρόπο δηλαδή θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή; Αρκεί η απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου; Όχι βέβαια.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε κάποιες στιγμές το έπαιξε ολίγον Βασιλάκης Καϊλας. Όλοι τον χτυπούν, τα συμφέροντα τον πολεμούν, η κοινωνία δεν τον καταλαβαίνει, το πολιτικό σύστημα κοιμάται. Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων:

«Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευατίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα. και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα παντήσω με μια φράση του Ανδρέα: “Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα”».

“Να παλεύεις μόνος σου σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Και με μια βολεμένη ολιγαρχία που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα στη χώρα. Ήξερε όμως να συνομωσιολογεί και να συκοφαντεί. Δε λυπάμαι
Keywords
Τυχαία Θέματα