Εκλογές προς το τέλος του Απριλίου, ανήγγειλε ο ΓΑΠ

Εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, οριοθετώντας την εκλογική αναμέτρηση περί τα τέλη του Απριλίου.

Ο
πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως την παρέλαβε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις προσπάθειες που....
κατέβαλε ο ίδιος και η κυβέρνησή του, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο χρέος.
«Η τραγωδία της χρεοκοπίας και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, θα έγραφε η νέα διακήρυξη. Προλάβαμε μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε πραγματοποιηθεί αν είχε παραμείνει η προηγούμενη κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε:. «Το μνημόνιο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Η χώρα μας όμως δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο».
«Να βγάλετε τα χρονοδιαγράμματα από το μυαλό, και να ακούσετε έναν άνθρωπο που μέσα σε μια διετία τα έζησε όλα. Μια διετία τόσο πυκνή όσο μια δεκαετία» είπε για τον απολογισμό του, προσθέτοντας ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του για να κριθεί.
«Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω για τη μάχη που έδωσα για την Ελλάδα. Το να γίνονται λάθη είναι φυσικό όταν αποφασίζεις να δράσεις. Η απραξία σε προστατεύει. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της ΝΔ που στρογγυλοκάθησε στην εξουσία» ανέφερε. «Τολμά να μιλά η Νέα Δημοκρατία» σημείωσε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχθηκε για τα δημοσιονομικά στοιχεία.
«H κ. Μέρκελ και η Γερμανία «έχουν ράψει κοστούμι για την Ευρώπη για να αποφύγουν μία νέα Ελλάδα. Δεν πίστευαν ότι ήθελαν να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας, με βάση τα όσα είχαν δει έως το 2009» και τόνισε: «Τίποτα δεν είναι όπως το ξέραμε. Καλούμαστε σε αυτό το περιβάλλον να πάρουμε αποφάσεις» δήλωσε. «Η συντηρητική Ευρώπη έχει αποτύχει» σημείωσε.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης και στις προσπάθειες παραγόντων των ΜΜΕ και της οικονομίας να εκβιάσουν το πολιτιστικό σύστημα: «Ο εκβιασμός πολιτικών από παράγοντες των ΜΜΕ είναι γεγονός» είπε ο κ. Παπανδρέου. Μέρος του τραπεζικού συστήματος νομίζει ότι μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας νέες αιχμές.
Μάλιστα, αναφερόμενος στον εαυτό του υπογράμμισε: «Πολλοί με παρεξηγούν. Θεωρούν την ευγένειά μου ως αδυναμία. Αλλά έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Στις άνανδρες επιθέσεις στην οικογένειά μου έχω να απαντήσω με μια φράση του Ανδρέα: 'Εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι'» είπε χαρακτηριστικά»
«Δεν ξέρω αν θα κερδίσω τη μάχη, αλλά θα τη δώσω. Από κάθε μετερίζι, εντός κι εκτός Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

http://www.dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα