Στοίχημα για τον Α. Σαμαρά να «συμμαζέψει» τους βουλευτές και την βάση

Το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά είναι να πείσει την βάση της Νέας Δημοκρατίας ότι όσα είπε σήμερα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ισχύουν και θα αποδειχτούν στην πράξη και ταυτόχρονα να «συμμαζέψει» τους βουλευτές, που κληρονόμησε στο κόμμα του και λειτουργούν σαν ανάδελφοι μεταξύ τους.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποφασισμένος να μην υπογράψει «δήλωση μνημονιακών φρονημάτων» και να μην δώσει άφεση αμαρτιών στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., καλείται να «περάσει» στην κομματική του βάση το μήνυμα, πως δεν συγκυβερνά
παρότι στηρίζει την....
μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Με περιοδείες, το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τους πολίτες και ψηφοφόρους του ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσει γύρο επαφών με θεσμικούς φορείς στις Βρυξέλλες ώστε να εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών ηγεσιών προς το πρόσωπο του και το οικονομικό του πρόγραμμα.

Μεγάλο αγκάθι όμως για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι οι αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις στις τάξεις των βουλευτών που βρήκε στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς όταν ο ίδιος εξελέγη από τη βάση του κόμματος στις 29 Νοεμβρίου του 2009.

Από την μια οι νεοφιλελεύθεροι και από την άλλη οι «λαϊκοδεξιοί», συγκρούονται καθημερινά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίθεση του Σωτήρη Χατζηγάκη σε σταγονίδια της ακροδεξιάς και η απάντηση του Γιάννη Μανώλη πως δεν συνομιλεί με τελειωμένους. Άλλο παράδειγμα είναι οι συνεχείς αντιπαραθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ΔΑΚΕ και τον πρόεδρο της.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Σωτήρης Χατζηγάκης εμφανίζονται ως εκφραστές της φιλελεύθερης τάσης αλλά στην πραγματικότητα εκφράζουν ότι πιο συστημικό υπάρχει στο πολιτικό σύστημα και εννοούν να πιέζουν την ηγεσία τους προς λύσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις εξωθεσμικών κέντρων.

Τα στελέχη αυτά συνομιλούν με την Ντόρα Μπακογιάννη και τους υποστηρικτές της και μονίμως επιχειρούν να υπονομεύσουν την ηγεσία της Ν.Δ.. Η στήριξη του Α. Σαμαρά στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μόνο πρόσκαιρα πάγωσε την προοπτική να βρεθούν οι βουλευτές αυτοί εκτός Ν.Δ. καθώς δεν αποκλείεται πριν τις εκλογές να έχουν τεθεί εκτός γαλάζιας λίστας.

Στον αντίποδα, βουλευτές όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Φωτεινή Πιπιλή και στελέχη όπως ο Γιάννης Μανώλης εκφράζουν την τάση της λαϊκής δεξιάς, που αντιδρά στην υποστολή της αντιμνημονιακής σημαίας, και ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν πως οι αντίπαλοι τους εντός του κόμματος θα πρέπει να αποχωρήσουν οικειοθελώς ειδάλλως θα πρέπει να διαγραφούν άμεσα ως υπονομευτές.

Αυτός όμως που άμεσα κινδυνεύει με διαγραφή είναι ο Πάνος Καμένος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ίσως η μόνη διέξοδος από την οδό της διαγραφής να είναι η απουσία του από την ψηφοφορία.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα