Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στην Αυστρία

20:06 14/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ... απασχολεί τα σήμερα στα φύλλα των αυστριακών εφημερίδων.

Μετά την ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης την περασμένη Παρασκευή, και την μεγάλη δημοσιότητα που της δόθηκε στα φύλλα του Σαββατοκύριακου των αυστριακών εφημερίδων, τα πρωτοσέλιδα έχουν ως εξής η εφημερίδα «Ντι Πρέσε» με τίτλο «Η Γερμανία προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού
περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», επισημαίνει πως, ενώ πριν μερικές εβδομάδες τη εγκατάλειψη της Ευρωζώνης από επί μέρους χώρες θεωρούνταν «πολιτικό ταμπού», τώρα στο Βερολίνο επεξεργάζονται ήδη πιθανά σενάρια.

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται και οι εφημερίδες «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» και «Κουρίρ», παραπέμποντας επίσης στους ισχυρισμούς του «Ντερ Σπίγκελ» και σημειώνοντας πως η Γερμανία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη Νομισματική Ένωση, σε περίπτωση που η νέα μεταβατική κυβέρνηση δεν συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας.

Σε σχέση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προβάλλονται η ευρεία υποστήριξή της από τους πολίτες και οι ενδεχόμενες μεγαλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητές της. Στις εφημερίδες, «Κουρίρ», με τίτλο του δημοσιεύματος «Μεγάλη στήριξη για τη

νέα κυβέρνηση» και «Ντερ Στάνταρντ», με τίτλο «Μεγάλη υποστήριξη στον Παπαδήμο», γίνεται αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σε κυριακάτικες εκδόσεις ελληνικών εφημερίδων, σύμφωνα με τις οποίες το νέο πρωθυπουργό φέρεται να στηρίζει ποσοστό 75% των Ελλήνων πολιτών και τη νέα κυβέρνηση, που θεωρούν ως καταλληλότερη να λύσει το πρόβλημα χρέους της χώρας, ποσοστό 68%.

Στην «Ντερ Στάνταρντ», ο ανταποκριτής της στην Αθήνα σημειώνει πως θεωρείται μάλλον απίθανο να διατηρηθούν αυτά τα υψηλά ποσοστά στήριξης, καθώς δεν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική λιτότητας.
«Ξεκινά το κυνήγι για την περιουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό»

Εκτενής, πρωτοσέλιδη ανταπόκριση της «Ντερ Στάνταρντ» από την Αθήνα, με τίτλο «Ξεκινά το κυνήγι για την περιουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό», αναφέρει πως το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε φέτος 43.000 ελέγχους, διαπιστώνοντας φοροδιαφυγές στο 50% των περιπτώσεων και επισημαίνει πως, παρότι οι έλεγχοι στο εσωτερικό επεκτείνονται, προκύπτουν δυσκολίες στον έλεγχο λογαριασμών που διατηρούν πλούσιοι Έλληνες στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται επίσης, πως η Τράπεζα της Ελλάδας έχει δώσει στο ΣΔΟΕ κατάλογο με ονόματα 725 Ελλήνων, που έχουν μεταφέρει εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες άλλων χωρών, με κάποιους να έχουν μεταφέρει τα χρήματα στο εξωτερικό γιατί δεν εμπιστεύονται τις ελληνικές τράπεζες, όπως δηλώνει ο υπεύθυνος σχεδιασμού του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας. Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι πλειονότητα αυτών των 725, έχουν φοροδιαφύγει και τελικά μένουν ατιμώρητοι, καθώς το 2011 ούτε μία υπόθεση δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη.

Στην ανταπόκριση παρατίθεται και δήλωση ελεγκτή του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το
Keywords
Τυχαία Θέματα