Στη «μαύρη αγορά» τα σχολικά βιβλία καταγγέλει η Ν.Δ

Σε αδιέξοδο βρίσκονται μαθητές, καθηγητές και γονείς με την έλλειψη των σχολικών βιβλίων με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πρωτοφανής «μαύρη αγορά» μεταξύ των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, που έχουν πρόσβαση στα σχολικά βιβλία.
Όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο σύλλογος των εργαζομένων ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη του ότι μπορούν να....
υποβάλλουν αίτηση για την προμήθεια των σχολικών βιβλίων, δυνατότητα που φυσικά δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι έλληνες γονείς.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος
επέκρινε με δριμύτητα της υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, γιατί ενώ - όπως ανέφερε - από τον Απρίλιο της είχε επισημανθεί το πρόβλημα, εκείνη διαβεβαίωνε ότι το Σεπτέμβριο τα βιβλία θα είναι στα σχολεία.

Την προηγούμενη Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοίνωσε ότι τα βιβλία θα φθάσουν σε τεύχη. Σήμερα, καταλήγουμε στις φωτοτυπίες και στα CD.

«Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τις διαρκείς προτροπές μας, εδώ και μήνες, για εγρήγορση και έγκαιρη προετοιμασία, για να φτάσουμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν οι μαθητές σήμερα, ούτε καν τα απαραίτητα που απαιτούνται για το σχολείο, δηλαδή τι άλλο, από τα βιβλία» ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και έκανε λόγο για ιλαροτραγικές καταστάσεις.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Δάσκαλοι και καθηγητές διαγκωνίζονται στα φωτοτυπικά των σχολείων, ποιος θα βγάλει πρώτος φωτοτυπίες. Στη λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Ακόμα και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας καταφεύγουν σε ανακοινώσεις, όπως η επισυναπτόμενη» κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές διευκολύνουν τους γονείς – υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 31 Αυγούστου 2001 και απεθυνόμενος στους συναδέλφους αναφέρει ότι «Ύστερα από επικοινωνία με τον Ο.Ε.Δ.Β. σας ενημερώνουμε ότι τα σχολικά βιβλία θα χορηγηθούν με μεγάλη καθυστέρηση περίπου στο τέλος του Σεπτεμβρίου και μετά».

Όποιος από τους συναδέλφους ενδιαφέρεται να προμηθευτεί σχολικά βιβλία για τα παιδιά του παρακαλείται να υποβάλει αίτηση στο Γραφείο του Συλλόγου 0067 (τηλ. 2058) από 5 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2011.

Πληροφορίες στους συναδέλφους:

ΜΑΛΛΙΟ ΓΙΩΡΓΟ : 210-3442392
ΖΗΚΟ ΚΩΣΤΑ : 210-3442103
ΨΑΡΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ : 210-3443210
ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ ΚΩΣΤΑ : 210-3443180

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Λαμπρούσης, και η Γεν. Γραμματέας, Αντωνία Μητσοτάκη.


http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα