ΣΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος έδωσε μια ωραία συνέντευξη, η οποία δείχνει αφ’ ενός μεν τη σπουδαία δουλειά που επιτελεί η Μητρόπολη Καναδά και αφ’ ετέρου τη λεβεντιά που χαρακτηρίζει τους ομογενείς του Καναδά, οι οποίοι αρνούνται να πάρουν βοήθεια από το Ελληνικό κράτος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την....
πατρίδα μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
_____________

Η στάση αυτή αντανακλά φυσικά και στο πρόσωπο του ποιμενάρχη τους Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριου.

Εχω ακούσει από αξιόπιστους μάρτυρες ότι ο Σεβασμιότατος Καναδά διακρίνεται για μεγάλες διοικητικές ικανότητες και ότι έχει επιτέλεσει αξιόλογο από πολλές πλευρές έργο στον Καναδά.

Δύο πράγματα μόνον τον παρακαλούμε θερμά να προσέξει.


ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
__________

Το ένα είναι ο Οικουμενισμός όπου ο Σεβασμιότατος έχει να επιδείξει θλιβερές επιδόσεις και παράσημα ντροπής με προχωρήμενες συμπροσευχές με αιρετικούς.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. ΕΦΡΑΙΜ
__________

Το δεύτερο παράπονό μας με τον Σεβασμιότατο Καναδά είναι η στάση που επέδειξε έναντι του Αγίου Καθηγουμένου Εφραίμ, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να ορφανέψει η Μητρόπολη Καναδά από την παρουσία και ανδρώου μοναχισμού στην επαρχία του.

Αν ο π. Ιωσήφ είχε αφεθεί απερίσπαστος να επιτελέσει το έργο του στον Καναδά και αν δεν είχε - εκ των πραγμάτων - εξαναγιαστεί να φύγει και να ζητήσει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τόπο ασκήσεως, η Μητρόπολη Καναδά θα είχε αποκτήσει μια τέραστια δυναμική, η οποία θα έδινε ορθόδοξο χρώμα στην ποιμαντική της δραστηριότητα.

ΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΙΩΣΗΦ
____________

Βέβαια ο π. Ιωσήφ - ένας ιδιαίτερα αξιοσέβαστος και αξιαγάπητος ιερομόναχος που κέρδισε τη βαθύτατη εκτίμηση του ποιμνίου της Εκκλησίας - δεν έμεινε αναξιοποίητος. Η παρουσία του στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου είναι πηγή ευλογίας για όλη τη Βορειοανατολική Αμερική.

Ούτε που προφθαίνει να εξομολογεί από το πρωί μέχρι το βράδυ χιλιάδες ανθρώπους που προστρέχουν κοντά του.

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!
_____________

Αλλά η παρουσία του στον Καναδά θα είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, επειδή παράλληλα με το πλούσιο πνευματικό χαρακτήρα που θα προσέδιδε στη διακονία του Σεβασμιότατου, θα ήταν πηγή έμπνευσης για όλους τους ορθόδοξους πιστούς της Μητροπόλεως Καναδά.

Μήπως ο Σεβασμιότατος πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση του έναντι του μοναχισμού και να παρακαλέσει τον π. Εφραίμ να του στείλει μια ανδρώα αδελφότητα η οποία να επανδρώσει ένα νέο μοναστήρι στην επαρχία του;

Θα ήταν πηγή ευλογία για όλους και εξαίρετη προσφορά στην Εκκλησία.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@
Keywords
Τυχαία Θέματα