Στα χέρια του Κοντομηνά ο Alpha... τσάμπα;

Μεγάλος επιχειρηματίας... πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα, που έχει πολύ καλές σχέσεις με την ελίτ των επιχειρηματιών και βέβαια και με τον Δημήτρη Κοντομηνά, εξομολογήθηκε στο planet-greece πώς έγινε η συζήτηση μεταξύ γερμανών του RTL και του Mr Intaramerican, προκειμένου να ξαναπεράσει στα χέρια του ο τηλεοπτικός σταθμός. Όλες οι λεπτομέρειες...
Τα όσα ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας και leader στον χώρο του εκμυστηρεύτηκε στο planet-greece, στην κυριολεξία εγείρουν
πολλά ερωτηματικά για την... κάψα των γερμανών να σηκωθούν και να φύγουν αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια του Κοντομηνά.

Πώληση για 1 ευρώ!

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των γερμανών και του Δημήτρη Κοντομηνά έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στα υπ' οψιν του planet-greece, υπό εξαιρετικά φιλικό κλίμα με τον Δημήτρη Κοντομηνά, όμως, να είναι αποφασισμένος να επιβάλει τους δικούς του όρους, γνωρίζοντας καλά ό,τι η άλλη πλευρά επιθυμεί διακαώς την απεμπλοκή της από την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα.

Οι γερμανοί ξέρουν καλά ό,τι με την παρούσα οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μειώσουν τις ζημίες (σ.σ. το να ρεφάρουν είναι όνειρο θερινής νυκτός) κι έτσι αποφάσισαν αντί να επενδύσουν, λαμβάνοντας υπ' όψιν την προοπτική ανάληψης υψηλότατου ρίσκου να ανακάμψουν στην επόμενη τριετία, ότι είναι προτιμότερο να... χαρίσουν τον Alpha σε όποιον το επιθυμεί, με την προϋπόθεση, όμως, πώς θα κληρονομήσουν και τις ζημίες του, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες που έθεσε στο planet-greece ο εν λόγω επιχειρηματίας, ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει το ακριβές πραγματικό μέγεθος.

Είχαν υπάρξει κι άλλες προσεγγίσεις από τους ίδιους τους γερμανούς με επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας, οι οποίοι όμως θέλησαν να μην προχωρήσουν τελικά στο Deal αφού η τηλεοπτική πραγματικότητα εμφανίζει μεγάλα σημάδια κατάρρευσης και ελάχιστες προοπτικές κερδοφορίας έστω και στο απώτερο μέλλον.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ως άριστος γνώστης της τηλεοπτικής πραγματικότητας αποφάσισε ότι από αυτό το βήμα μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κι όχι χαμένος. Έτσι έκανε την πρόταση να περιέλθει ο Alpha και πάλι στα χέρια του, αναλαμβάνοντας όλα τα χρέη και τις υποχρεώσεις (όπως κάποια συμβόλαια για παραγωγές που υποχρεούται το κανάλι να μεταδώσει - π.χ. Greek Idol) με το συμβολικό ποσό της εξαγοράς του ενός (1) ευρώ!

Οι επόμενες κινήσεις του Κοντομηνά

Την πρόταση αυτή οι γερμανοί την έχουν λάβει σοβαρά στα υπ' όψιν τους και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η τελική απάντηση από τη μεριά τους, την οποία άλλες πληροφορίες την τοποθετούν χρονικά πριν το τέλος του 2011 κι άλλοι στις πρώτες ημέρες του 2012.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όμως, φέρεται να είναι έτοιμος για επόμενα βήματά του. Οι ίδια πηγή, ανέφερε στο planet-greece ό,τι φέρεται να έχει λάβει ήδη προέγκριση χρηματοδότησης του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματός του, χωρίς, όμως, να είναι σαφές εάν πρόκειται για
Keywords
Τυχαία Θέματα