Σκληρή γραμμή μέχρι την …επαναδιαπραγμάτευση

Σκληρό ροκ επιλέγει η ΝΔ και μετά την απόφαση των Βρυξελλών, αφού επισήμως το κόμμα εκτιμά ότι η συμφωνία δεν συνιστά λύση, καθώς έχει πληθώρα σκοτεινών σημείων.

Η αξιωματική αντιιπολίτευση πρόκειται να επιμείνει και το επόμενο διάστημα στην....
ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ενώ στα προσεχή 24ωρα αναμένεται να στοχεύσει σε δυό σημεία:

· Στην αποδόμηση της απόφασης
της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, με την παραδοχή των θετικών αποφάσεων, αφού η ΝΔ δεν επιθυμεί να εμφανίζεται ως το κόμμα του «όχι σε όλα», αλλά με την παράλληλη επισήμανση των αδύναμων σημείων της συμφωνίας. Άλλωστε καθημερινά πια, επιτελικά στελέχη της παράταξης μιλούν για σημεία προβληματισμού, ενώ το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να τα συγκεντρώσει ένα προς ένα, με σκοπό να στοιχειοθετήσει τη στάση του και να εξωτερικεύσει τη θέση του με μεγαλύτερη πειστικότητα.

· Στην αποδόμηση της κυβερνητικής εικόνας. «Το κυβερνητικό σκορποχώρι και αλλαλούμ συνεχίζεται», αναμένεται να επαναλάβουν πολλές φορές τα στελέχη της «Συγγρού», με πρώτο παράδειγμα εκείνο του ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί, αφού το γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμά πως αυτό δείχνει το μέγεθος της «διάλυσης» της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό να ανέβουν δραματικά οι τόνοι της κατ΄ιδίαν αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, παρά το επερχόμενο τετ α τετ στο Μαξίμου. Ήδη μάλιστα από εχθές η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη, έκανε λόγο για πρωθυπουργό που «παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή», ενώ το ίδιο ύφος αναμένεται να πάρει και η σύγκρουση στη Βουλή, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή. Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί έως και τις εκλογές, αφού στη ΝΔ, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, δηλώνουν σίγουροι, πως αυτές δεν θα αργήσουν.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα