Σε υποθέσεις, ανίσχυρα στοιχεία και μύθους στηρίζεται το αεροδρόμιο Καστελίου

Αναφέρουν σε επιστολή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση ,Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας

Το οικονομικό μοντέλο βιωσιμότητας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την κατασκευή του νέου αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλλι Πεδιάδος στηρίζεται σε.....
υποθέσεις, ανίσχυρα στοιχεία και μύθους αναφέρουν σε επιστολή τους τα μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΟΣ.


Όπως τονίζουν το " Όποιο σχέδιο κατασκευής δημόσιου έργου εκπονηθεί από την πολιτεία θεωρείται και ονομάζεται αναπτυξιακό. Η ανάπτυξη όμως
βασίζεται σε τρεις όρους βιωσιμότητας. Την περιβαλλοντική, την οικονομική και την κοινωνική και ότι αν δεν υπάρχει η πρώτη, οι επόμενες είναι κενές περιεχομένου. Με βάση αυτό το τρίπτυχο, σήμερα, τα προηγμένα κράτη σχεδιάζουν πλέον τα έργα και την ανάπτυξη τους.Είναι απαραίτητο οι μελέτες να εξετάζουν ισότιμα και με την αναγκαία προσοχή και τις τρεις αυτές προϋποθέσεις ούτως ώστε το αναπτυξιακό αυτό έργο να δημιουργεί τις μέγιστες ωφέλειες τόσο σε επίπεδο χώρας , όσο και για τον τόπο και τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πρόκειται και καλούνται να το υποδεχθούν.

Με την επιστολή αυτή, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Πρωτοβουλίας, επιχειρούμε να αναδείξουμε αλλά και να αποδείξουμε ότι το οικονομικό μοντέλο βιωσιμότητας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την κατασκευή του νέου αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλλι Πεδιάδος στηρίζεται σε υποθέσεις, ανίσχυρα στοιχεία και μύθους.

Πολλές φορές έχει δημοσιευτεί και είναι γενικότερα γνωστό ότι το αεροδρόμιο Αθηνών, στα Σπάτα, είναι « ακριβό». Αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, στον πρώην αερολιμένα του Ελληνικού οι πτήσεις charter ανέρχονταν σε 3400 το έτος 2000 ενώ αντίστοιχα το έτος 2010 στον νέο αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέρχονται περίπου σε 1000. Λόγω αναγκαιότητας λοιπόν η γερμανική εταιρεία Hochtief που δραστηριοποιείται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υιοθέτησε την πολιτική των εκπτώσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση των αφίξεων χαμηλού κόστους στον αερολιμένα. Γενικότερα οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επίγεια εξυπηρέτηση προσπαθούν να μειώνουν τα σχετικά κόστη. Το έτος 2010 η επιβατική κίνηση παρουσίασε πτώση της τάξης περίπου 4%. Παρά ταύτα συνεχίζει και είναι από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης σε ότι αφορά τις χρεώσεις για την παροχή υπηρεσιών.

Η πολιτεία για να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας κατάργησε τη καταβολή τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κυρίου Δημήτρη Ρέππα για το διάστημα από 1 Απριλίου έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2011 με σκοπό την αύξηση των πτήσεων. Με το Φ.Π.Α. στο 6,5% για τις τουριστικές υπηρεσίες και την απελευθέρωση της επίγειας εξυπηρέτησης η πολιτεία προσδοκεί στη μείωση του κόστους των αεροπορικών εταιρειών και ελπίζει στην αύξηση των πτήσεων προς τη χώρα μας.

Σήμερα η προσγείωση ενός αεροσκάφους Airbus Α320 στον αερολιμένα Ηρακλεί
Keywords
Τυχαία Θέματα