Σαν σήμερα

Γιορτάζουν: Πολυχρόνης, Σέργιος
Γεγονoτα
1571: Στη Ναύπακτο, ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β', σταματώντας οριστικά την οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας σκοτώνεται ο....
ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά.

1825: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

1831: Καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης. Πρόεδρος του δικαστηρίου ο στρατηγός Τσόκρης.

1944: Ο στρατάρχης Ρόμελ, ο οποίος διοικούσε τις γερμανικές δυνάμεις στην Αφρική (Africa Corp), διατάσσεται από τον Χίτλερ να επιστρέψει στο Βερολίνο.

1949: Δημιουργείται στη ρωσική ζώνη κατοχής της Γερμανίας η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστή ως Ανατολική Γερμανία. Ο Βίλχελμ Πικ γίνεται πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου κράτους, ενώ ο Ότο Γκρέτβολ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία.

1973: Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Μακάριου στην Κύπρο, με παγίδευση του δρόμου από τον οποίο θα διερχόταν το αυτοκίνητό του. Σώθηκε λόγω πρόωρης έκρηξης.


Γεννησεις
1944: Νίκος Δαδινόπουλος, ηθοποιός. («Η Γειτονιά μας»)

1952: Βλαντιμίρ Πούτιν, ρώσος πρόεδρος.

1967: Τόνι Μπράξτον, αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ.

Θανατοι
1849: Έντγκαρ Άλαν Πόε, αμερικανός συγγραφέας και ποιητής.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα