Σαμαράς, Τσεκερίδης και πολιτική τράμπα Νέας Υόρκης

Γράφει : ο Νικόλαος Γεωργαντζάς*


Ο Σαμαράς προτείνει διαχωρισμό υπουργού-βουλευτή!

«Στην ανάγκη νέου καταστατικού χάρτη της χώρας, που να θεσπίζει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα προκύψει μέσα από την λαϊκή σύμπραξη και θα αντανακλά την βούληση της ελληνικής κοινωνίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς
μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του....
Συντάγματος του κόμματος».

Η βραδυφλεγής θρυαλλίδα της επερχομένης διακομματικής λαίλαπας Jeffrey-Σαμαρά, ο πρόεδρος δηλαδή της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είναι πράγματι ένα τυφλά πιστό παιδί του καθεστώτος της δεσποτικής κομματοκρτίας της μεταπολίτευσης. Ό,τι και να λαλεί, δεν παύουν ούτε η ΝΔ ούτε ο ίδιος να είναι πολιτικά συνυπεύθυνα αίτια της κατάρρευσης όχι μόνον της χώρας, αλλά και όλου του ελληνικού μας έθνους, σε παγκόσμιο επίπεδο διασποράς.

Σε κάθε εποχή κρίσης, νέες ιδέες αναδύονται, ενώ κάποιες παλιές και δυσλειτουργικές απορρίπτονται. Στρατηγική είναι η πραγματοποίηση σειράς αποφάσεων που οδηγούν σε πράξη, υπό συγκεκριμένους όρους σύζευξης με το περιβάλλον και το πλαίσιο ενός κοινωνικού οργανισμού, είτε είναι τούτος μία επιχείρηση είτε είναι ένα ολάκαιρο έθνος όπως, π.χ., το ελληνικό.

Επειδή οι ​​αποφάσεις δράσεων της ίδιας της στρατηγικής είναι η δράση, η στρατηγική δεν είναι μόνον μία περιγραφή της δράσης. Δυστυχώς, στον κόσμο της παραδοσιακής πλέον στρατηγικής, οι περιγραφές (πληροφορίες) έχουν αντικαταστήσει την δράση (γνώση).

Ξεκινώ με την παραδοχή ότι η στρατηγική ενός κοινωνικού οργανισμού είναι αυτό που κάνει, και αυτό που κάνει είναι η στρατηγική του. Δεν μπορεί όμως κανένας κοινωνικός οργανισμός να λειτουργεί μόνον με περιγραφές που πλαισιώνουν τις δηλώσεις αποστολής του (mission statements).

Ο ρόλος της κοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας: η κοινωνία διαμορφώνει τη στρατηγική και ενεργοποιεί τις εταιρικές πράξεις κοινωνίας και πολιτικής. Χωρίς σεβασμό στην κοινωνία και την βούλησή της δεν υπάρχει βιώσιμη στρατηγική.

Αυτός είναι ο λόγος που επισημαίνω τα μέτρα που βασίζονται στην στρατηγική σκέψη ως κοινωνική αντι-τράμπα. Οι κοινωνίες δεν θέλουν τράμπες (tradeoffs) και, συνεπώς, πραγματικά αποτελεσματική στρατηγική δεν μπορεί να στηριχτεί σε κοινωνικές και πολιτικές τράμπες.

Ορίστε ένα απτό παράδειγμα από τον ελληνικό μας κόσμο της διασποράς, εδώ στην Νέα Υόρκη. Τούτο είναι το αποτέλεσμα μίας κοινωνικής και πολιτικής τράμπας (tradeoff).

Τον κάνανε πρόεδρο οι τυφλά πιστοί της καθεστικυίας τάξης και φίλοι της δεσποτικής κομματοκρτίας που καταδυναστεύει την Ελλάδα. Μεγαλοπιάνεται λίγο, αλλά είναι συνήθως φιλικός και πρόσχαρος. Αδαής, αφελής και όργανό τους μπορεί επίσης να είναι, αλλά μπορεί ίσως και να μην έχει καν συν-αίσθηση του τι είπε: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΑΠΕΔΩΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
Όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ του Jeff
Keywords
Τυχαία Θέματα