Σαχινίδης : Όσο φταίει η κυβέρνηση άλλο τόσο φταίει και η τρόϊκα για τις αποκλίσεις

Μοιρασμένη ευθύνη παύει να ‘ναι ευθύνη;
Ο Υφυπουργός Οικονομικών πάντως, μοίρασε την ευθύνη για την αποτυχία των μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, υπογραμμίζοντας ότι στην προσεχή διαπραγμάτευση για την νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει η τρικομματική κυβέρνηση να ζητήσει περισσότερα χρήματα ώστε να.....
είναι πιο αργή η δημοσιονομική προσαρμογή.

Άφησε επίσης
και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο για την λήψη νέων μέτρων επικαλούμενος την δέσμευση του κ. Παπαδήμου στη Βουλή για το αυτονόητο «ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι απαιτείται για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της χώρας».
Όλα αυτά κατά την συζήτηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, στην οποία προσήλθε να απαντήσει ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι του είναι δύσκολο να δώσει εκτίμηση για το πώς θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011 και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ύφεση που έχει επηρεάσει τα ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα.

Υπενθύμισε όμως τεχνηέντως ότι «οι βασικές προβλέψεις δεν έγιναν μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα» οπότε, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η αποτυχία είναι αποτυχία όλων να εκτιμήσουν που θα κινηθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη».

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση που δεν έπεσε μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη, εξαπέλυσε ο κ. Παπαδημούλης. «Σε ποιο δείκτη πέσατε μέσα; Αν σε κανέναν πρέπει να φύγετε», δήλωσε με νόημα ξεκαθαρίζοντας ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί.

http://briefingnews.gr/Π
Keywords
Τυχαία Θέματα