Ρέππας και Μόσιαλος παραδέχτηκαν ότι δεν προσλαμβάνουν μόνο απολύουν!

Φουντώνει η κόντρα της κυβέρνησης με τη Ν.Δ. με φόντο της κατηγορίες της Συγγρού για προσλήψεις επί διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ίδρυση 77 νέων φορέων και οργανισμών, καταγγελίες που υιοθέτησαν και βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως η Βάσω Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε..
Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει, με κοινή συνέντευξη των υπουργών, Δημήτρη Ρέππα και Ηλία Μόσιαλου, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία σε μια προσπάθεια, όχι μόνο να....
απαντήσουν στη Ν.Δ. αλλά και να κλείσουν στόματα των βουλευτών
τους, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες κρίσιμες ψηφοφορίες.

«Η Ν.Δ. επιχειρεί συστηματικά να εξαπατήσει τους έλληνες πολίτες. Με λόγο πολεμικό προσπαθεί να κατακερματίσει την κοινωνία για μικροκομματικά οφέλη» δήλωσε ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία, που αναιρούν τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. για προσλήψεις, σε μια περίοδο όπου εργαζόμενοι βγαίνουν στην εφεδρεία και βλέπουν την πόρτα εξόδου από το δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς η κυβέρνηση έχει μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του κράτους κατά 2 δις ευρώ και κατά 15% το μισθολογικό κόστος.

«Αυτοί που γονάτισαν το κράτος σε μια πενταετία με τις αλόγιστες προσλήψεις ακόμη και λίγες ώρες πριν από τις εκλογές, με το ρουσφέτι με την ατέλειωτη ίδρυση αμειβόμενων επιτροπών δεν δικαιούται να μιλάνε» πρόσθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος δίνοντας τα στοιχεία για τους 77 νέους φορείς, που σύμφωνα με τη Ν.Δ. έχουν ιδρυθεί.

Οι περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από μετονομασία, αντικατάσταση, συγχώνευση, υπαρχόντων φορέων όπως για π.χ. η Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, την πρώην Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής που πήρε τις αρμοδιότητες του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο κόστιζε 1 εκατομμύριο ευρώ στον προϋπολογισμό του κράτους επί Ν.Δ..

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης 12 σημεία δεν αφορούν καν φορείς και δομές, αλλά εσωτερική αναδιοργάνωση υπουργείων χωρίς προσλήψεις και κόστος, 11 προκύπτουν από διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ 10 από τα καταγγελλόμενα σημεία της Ν.Δ. είναι επανάληψη ίδιων. Κάποιοι δηλαδή φορείς επαναλαμβάνονται δυο φορές.

Απομένουν 6 φορείς όπως για π.χ η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η οποία ήταν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση και έχει ψηφίσει και η Ν.Δ..

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα