ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. αναδημοσιευση

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης.
Αγαπητοί φίλοι-ες,
Χθες Κυριακή πήγα ξανά στο Σύνταγμα. Υπήρχε και πλήθος και πάθος.Ο κόσμος έφθανε στην Αμαλίας μέχρι το Ζάππειο, στην Πανεπιστημίου μέχρι το Οφθαλμιατρείο, στην Β.Σοφίας μέχρι το υπουργείο ΕΞωτερικών,όπου υπήρχαν κλούβες της Αστυνομίας.Φιλελλήνων και Όθωνος αραιότερος κόσμος.
Το πλήθος συμπιεζόταν με συνθήματα γιά...





Γουδί κλπ.μπροστά στην Βουλή.

Στον Άγνωστο υπήρχαν μπάρες και καμμιά δεκαριά άνδρες των ΜΑΤ.Το πλήθος δεν είχε οργή προς τους αστυνομικούς. Το πλήθος μεσαία τάξη, οικογένειες με παιδιά, πάρα πολλοί νέοι,επιβεβαιώνοντας την παλαιότερη θεωρία μου ότι η νέα γενιά δεν είναι καθόλου απολιτίκ

αλλά αηδιασμένη με το σύστημα(το είχα πει στον Αθανάσιο Κανελλόπουλο το 1992 στο Λήδρα

Μάρριοτ, σε βιβλιοπαρουσίαση του Ρένου Αποστολίδη, και αντέδρασε οργισμένα).

Δεν υπήρχε βία,η γενική στάση ήταν υπεύθυνη και φιλειρηνική, υπήρχε όμως κλίμα οργής και ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Έχουν συγκεντρωθεί 100.οοο για Συντακτική Συνέλευση(υπενθυμίζω ότι με τον Γιάννη Σακιώτη πρώτοι το θέσαμε τον Ιούλιο του 2008, στην Διακήρυξη γιά την Νέα Μεταπολίτευση). Μαζεύανε υπογραφές γιά να κηρύξουν τους βουλευτές έκπτωτους(το θεωρώ σοβαρό).Τα συνθήματα

συμπυκνώνονταν στην έννοια της Νεμέσεως.

Συνάντησα παλαιούς γνωστούς μου, συντηρητικούς αστούς, που μιλούσαν για επαναστατική κυβέρνηση που θα τιμωρήσει τους ενόχους της χρεωκοπίας.

Επίσης είδα στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έδωσα μία μακροσκελή συνέντευξη στο Ζούγκλα gr και αφού έφυγα μαζί με τους φίλους μου ακολούθησε εικονική έφοδος του πλήθους στην Βουλή.

Εκτιμώ ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων ενδεχομένως θα προσλάβει βιαιότερες διαστάσεις την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπροθέσμου, που είναι πραγματικά άθλιο από κάθε πλευρά και, το χειρότερο, αναποτελεσματικό.


ΛακεδαίμωνΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα