ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη μας επεφύλαξε και σήμερα ο “Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ”. Δημοσιεύει ανακοίνωση για αγρυπνία προς τιμή του σύγχρονου Πατέρα και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, καθώς επίσης το βίο του νεοφανούς αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Δεν γνωρίζω αν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία στον ιδιοκτήτη του Πρακτορείου, κ. Ν. Παπαχρήστου, να μελετήσει τα έργα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Δεν τολμώ να ρωτήσω
αν τον...
γνώρισε προσωπικά λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας του.

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΠΟΠΟΒΙΤΣ
__________

Στον γράφοντα δόθηκε η ευλογία να πάρει την ευχή του μεγάλου αυτού Αγίου του 20ού αιώνα τα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν η χάρη του Θεού οδήγησε τα βήματά μου στο Τσέλιε που μόναζε, με τον τότε συμφοιτητή μου και σήμερα εκδότη του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία” των “Φίλων του Αγίου Ορους” στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κυριακού.

Ενας αληθινός αριστοκράτης του πνεύματος. Ανθρωπος έκτακτων διανοητικών χαρισμάτων. Με σπάνια φιλοσοφική και θεολογική παιδεία. Πάνω από όλα μορφή που ενέπνεε. Σε ωφελούσε και μόνον η θέα του προσώπου Του. Οσοι γνώρισαν τον π. Φιλόθεο Ζερβάκο κατανοούν τι εννοώ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
_______

Προσεύχομαι ο Αγιος Θεός να καθοδηγεί τον κ. Παπαχρήστου, με τις πρεσβείες του εν Αγίοις πατρός ημών Ιουστίνου Πόποβιτς, στην ορθή πορεία για την ενημέρωση του πολυπληθούς του κοινού για τα εκκλησιαστικά θέματα, όπως ακριβώς κάνει τις τελευταίες μέρες.

Παρακολουθώ από καιρό την ορθή στάση που τηρεί έναντι της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Τον συγχαίρω θερμά για τις θέσεις του έναντι της φοβερής αίρεσης του “εθνοφυλετισμού”.

Πληροφορήθηκα, από έγκυρη πηγή, ότι οι εκπρόσωποι του “Πανρωσισμού” προσπάθησαν να τον ταπεινώσουν κατά την επίσκεψη του Παναγιότατου στη Ρωσία παρόλον ότι ήταν μέλος της Πατριαρχικής συνοδείας. Ας θεωρήσει καύχημα το γεγονός ότι η αρθρογραφία του ενόχλησε τους κακόδοξους εθνοφυλετιστές.

Παρακαλώ θερμά τον κ. Παπαχρήστου να επιδείξει και την ιδία συνέπεια για την αίρεση του Οικουμενισμού, την οποία με τόση θεολογική εμβρίθεια ανέταμε ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Εχει ευθύνη γι’ αυτό έναντι του Αγίου Θεού, επειδή πολλοί παρακολουθούν τις ειδήσεις και τα άρθρα του Πρακτορείου του, αλλά πάνω από όλα έχει ευθύνη, επειδή και υπέρ αυτού όπως για όλους μας Χριστός ο μόνος αληθινός Θεός απέθανεν”Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα