ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ​ΥΣ ΣΤΟΝ ALTER

Συνάδελφοι καισυναδέλφισσες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER,

Η δική μου συμβολή – συμπαράσταση στον αγώνα σας ξεπερνά τατετριμμένα και αδιέξοδα των ηγεσιών των συνδικάτων που έχουν αναλάβει από πριντης εποχής της δικής μου συνδικαλιστικής δράση μέχρι........
σήμερα, να οδηγούν πάντοτεσε επαναλαμβανόμενες ήττες τους εργατικούς αγώνες.

Κυριαρχεί στις συνδικαλιστικές ηγεσίες το δόγμα ότι τασυνδικάτα αμύνονται σε όσα μπορούν και οπισθοχωρούν γιατί είναι αδύναμα και οαγώνας ανάμεσα στο Κράτος
της πολιτικής και οικονομικής ελίτ είναι άνισος.

Για το λόγο αυτό κάθε αγώνας εκμεταλλεύεται την αγωνία καιτα προβλήματα των εργαζομένων , επειδή δεν είναι κατ’ ουσία αγώνας – μέσο τωνίδιων των εργαζομένων, αλλά εργαλείο που διασφαλίζει τα συμφέροντα των κομμάτωνκαι του Πολιτικού τους Συστήματος.

Έχουμε όμως παραδείγματα νικηφόρων αγώνων όπως τα πολύπρόσφατα στην Αργεντινή.

Μην σας φοβίζει η Αργεντινή περισσότερο από το ντόπιοκομματοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Οφείλεται να ξεπεράσετε τα εσκαμμένα και την παραδοσιακότητα πάνω στην οποία εδράζεται και κτίζεται η έννοια του αγώνα, της ελευθερίας, τωννομοταγών πολιτών, της διεκδίκησης , των δίκαιων των αιτημάτων σας.

Ας ορίσετε ( και ορίσουμε) εσείς τι είναι ως προς τι, το δίκαιο και το νόμιμο.

Θα πρέπει νααποφασίσετε ή να μεταβληθείτε σε απόδειξη που θα σας σούρνουν προς ίδιανικανοποίηση και δικαίωση, από συγκέντρωση σε συγκέντρωση κόμματα και οργανώσεις «εναντίον» των κυβερνητικών επιλογών καιτης βαναυσότητας του κεφαλαίου ή θαδείξετε ότι υπάρχει ο Άλλος Δρόμος. Και ο Άλλος δρόμος πρέπει να είναι επιλογή των εργαζομένων και όχι του Κομματοκρατικού Πολιτικού συστήματος.
Σας προτείνω να σκεφτείτε σοβαρά και να προσχωρήσετε στηνιδέα της απαλλοτρίωσης τηςεπιχείρησης. Να ορίσετε ένα διευθυντικό προσωπικό, να ορίσετε τους μισθούς σας μεβάση τις ανάγκες σας και όχι τι θέση έχετε στην επιχείρηση και να λειτουργήσετετον σταθμό και όπως ήταν και ως καινοτόμο της φωνής και της δράσης τωνσυνδικάτων και των εργαζομένων, που αφήνουν τα χαρακώματα και αντιμετωπίζουν σώμαμε σώμα τον αντίπαλο εχθρό της ζωής τους.

Να λειτουργήσετε παράγοντας ένα ανταγωνιστικά ποιοτικό δημοσιογραφικό – παιδευτικό - ψυχαγωγικό και χρηστικό ρόλο, που να προσελκύσει και την στήριξη καιτην συμπαράταξη και την αποδοχή του συνόλου των εργαζομένων της χώρας μας

Γνωρίζετε και από την δουλειά σας το μέγεθος τηςπαραπληροφόρησης και της προπαγάνδας μετις οποίες βομβαρδίζεται και εκφοβίζεται ο λαός, χωρίς να υπάρχει το αντίπαλοΜέσο.

Από την θέση σας, το οφείλετε πρώτα στον εαυτό σας, πρώταστον αγώνα σας και πρώτα σε όλους τουςδεινοπαθούντες εργαζόμενους της χώρας μας.

Αποτολμήστε το.

Ακόμα και ανηττηθείτε θα έχετε σπείρει τον τρόμο στους τρομοκράτες σας, θα έχετε σπείρειτον σπόρο του Άλλου Δρόμου για την κοινωνία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός τη
Keywords
Τυχαία Θέματα