Ποιοι "χαίρονται" τώρα στο Λιμάνι.... για την άρση ασυλίας στην Ευρωβουλή, του πρ. Προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γιώργου Τούσσα.

Προσοχή, δεν εννοούμε ότι έχουν βάλει το "δαχτυλάκι" τους, αλλά στο παρελθόν είχαν συναντήσει στο πρόσωπο του Γιώργου Τούσσα (και άλλων μελών) της ΠΕΜΕΝ, τον απόλυτο διώκτη όσων βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την ανθρώπινη Ζωή.
[Η αναφορά μας στον Γιώργο Τούσσα, είναι άσχετη από την βασιμότητα ή μη της....
αποδιδόμενης σ' αυτόν κατηγορίας.]

http://www2.rizospastis.gr/story.do id=619656&publDate=17/1/2001

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, της Τετάρτης 17 Γενάρη 2001.
[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται παρακάτω έχουν, όπως όλοι γνωρίζουμε, απαλλαγεί των κατηγοριών τους.]

"....Η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα, που χειρίστηκε την υπόθεση του ναυαγίου του τσιμεντάδικου «ΔΥΣΤΟΣ», το οποίο βούλιαξε στις 28 Δεκέμβρη 1996 ανοιχτά της Κύμης, «καταπίνοντας» 20 ζωές, με πρότασή της που αναμένεται από μέρα σε μέρα να κατατεθεί στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, ζητά την παραπομπή 28 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι εκπρόσωποι του «Ελληνικού Νηογνώμονα» Δ. Μελισσηνός και Τ. Λυσιμάχου, καθώς και τα μέλη της διοίκησης της πλοιοκτήτριας εταιρίας του «ΔΥΣΤΟΣ» ΑΝΕ - ΗΡΑΚΛΗΣ, θυγατρικής της ΑΓΕΤ.

Οι κατηγορίες που απευθύνει η εισαγγελέας είναι άλλες σε βαθμό κακουργήματος και άλλες πλημμελήματος. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη δίκη που διεξάγεται από τις 5 Δεκέμβρη στο Α` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για το τραγικό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ», που βούλιαξε στις 3 Σεπτέμβρη 1994, μαζί με το 24μελές του πλήρωμα, με κατηγορούμενους τους δύο εκπροσώπους του «Νηογνώμονα», καθώς και τους πλοιοκτήτες αδελφούς Ηλιόπουλους.

Θέση στο «σκαμνί» διεκδικεί επάξια και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, μέσω του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εξακολουθεί, παρά τα στοιχεία - σοκ που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια για το «φονικό έργο» εφοπλιστών - «Ελληνικού Νηογνώμονα», να παρέχει πλήρη κάλυψη! Ενώ μέγα σκάνδαλο αποτελεί και η απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή να εκχωρήσει στον «Ελληνικό Νηογνώμονα» και, μάλιστα, ακριβώς αυτή την περίοδο, που βαρύνεται με σοβαρότατες κατηγορίες, αρμοδιότητες που ανήκαν στο ΥΕΝ και, συγκεκριμένα, στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων!...."

«ΔΥΣΤΟΣ»,
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=833276&publDate=15/6/2001
................................................................................................................................................................................................................................................
Χρεωμένοι στους νεκρούς μας
Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας, με αφορμή τη δίκη του «ΔΥΣΤΟΣ», επισήμανε: «Εχουμε υποχρέωση και καθήκον στη μνήμη των 20 αδικοχαμένων του σαπιοκάραβου ΔΫΣΤΟΣ, σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν σε τραγικά ναυάγια απέναντι στη ναυτεργατική οικογένεια και συνολικά στην κοινή γνώμη να εντείνουμε τη μάχη, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, να παρθούν μέτρα γ
Keywords
Τυχαία Θέματα