Ποια πρέπει να είναι τα κοινωνικά κριτήρια στο νέο σύστημα μεταθέσεων

Καλησπέρα,
σχετικά με το δημοσίευμα για τις αλλαγές στο σύστημα των μεταθέσεων και αναφερόμενος προς τον κο Μπεγλίτη θέλω να πω το εξής. Πολύ σωστά κάνει και αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τις μεταθέσεις με τα μόρια και προσπαθεί να το αναπροσαρμόσει.
Ίσως αυτή τη φορά υπάρξει κάποιος που θα αποκαταστήσει αδικίες που....
τυχόν έγιναν στο όνομα των κοινωνικών κριτηρίων και αποδοθεί δικαιοσύνη με τις αλλαγές που θα γίνουν.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξετάσω το θέμα της προκήρυξης μιας θέσης για μετάθεση. Αυτό είναι καθαρά θέμα των διευθύνσεων και αυτές θα καθορίσουν τις
ανάγκες. Θα σταθώ στα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια και στο τι κατά τι γνώμη μου πρέπει να αλλάξει.
Αν θέλετε πραγματικά δίκαια κοινωνικά κριτήρια πρέπει να τα ιεραρχήσετε ως εξής:

Α) Μετάθεση μόνο με δήλωσή τους για όλους τους πολύτεκνους από τέσσερα παιδιά και άνω καθώς και για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Β) Μετάθεση μόνο με δήλωσή τους για όλους τους προστάτες ΑΜΕΑ πρώτου βαθμού συγγένειας (παιδιά – σύζυγοι)

Γ)Μετάθεση μόνο με δήλωσή τους για τους Τρίτεκνους που στρατιωτικός είναι μόνο ο ένας σύζυγος και ο δεύτερος ή είναι άνεργος/ή ή εάν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα

Δ)Να μετατίθενται οι Τρίτεκνοι κανονικά όπως και όλοι οι υπόλοιποι που και οι δύο σύζυγοι είναι Στρατιωτικοί και γενικότερα στο Δημόσιο όπου υπάρχει συνυπηρέτηση.

Ε) ‘Όλοι οι υπόλοιποι να μπουν στο καινούργιο σύστημα που θα γίνει και να λαμβάνεται υπόψιν και η φορολογική δήλωση.

Δυστυχώς έχει γίνει ''μόδα'' ζευγάρια στρατιωτικών να κάνουν τρίτο παιδί μόνο και μόνο επειδή δεν θα μετατεθούν. Ξέρετε τι θα γίνει σε δυο τρία χρόνια; Δεν θα μπορέσετε βγάλετε καν μεταθέσεις γιατί όλοι θα είναι τρίτεκνοι. Παρατηρήστε από φέτος που υπάρχει ο σχετικός νόμος, πόσες εγκυμοσύνες θα υπάρξουν σε σχέση με πέρυσι για το αμετάθετο.

Ποιοι φωστήρες έκριναν ότι ένα ζευγάρι τριτέκνων στρατιωτικών ή στο δημόσιο ο έτερος σύζυγος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από έναν δίτεκνο όπου η σύζυγος είναι άνεργη ή εργάζεται σε super market και βιοτεχνία;

Αυξήστε τον χρόνο παραμονής από δύο χρόνια που είναι σήμερα τουλάχιστον σε 4. Αλλά να ξέρουν όλοι ότι σε 4 χρόνια θα κάνουν το ‘’αγροτικό’’ τους.

Κύριε Υπουργέ θα δεχθείτε εισηγήσεις τόσο από τους συμβούλους σας καθώς και από τους Αρχηγούς των Επιτελείων όπως έγινε γνωστό. Μη λειτουργήσετε ψηφοθηρικά και φτιάξτε ένα πραγματικό αξιοκρατικό σύστημα μορίων και κριτηρίων, όπου το τρίτο παιδί δεν θα είναι σοβαρό κοινωνικό κριτήριο.

Αναγνώστης

http://kranosgr.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
αμεταθετο στρατιωτικων, κοινωνικα κριτηρια μεταθεσεων στρατιωτικων πολυτεκνων
Τυχαία Θέματα