Πιστοί θα πάνε το Λουκά Παπαδήμο στα δικαστήρια!

Δηλώνουν έξαλλοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί, λένε, είναι προτεστάντης!

Παρότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, ορκίστηκε στ' όνομα της Αγίας Τριάδος, κάποιοι πιστοί αντιδρούν στο πρόσωπό του, γιατί λένε ότι είναι "οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των Ευαγγελικών". Μάλιστα σκέφτονται να....
αντιδράσουν
και δικαστικά εναντίον του,
γιατί με βάση το Σύνταγμα, όπως ισχυρίζονται, δεν μπορεί να κυβερνά ένας ετερόδοξος την Ελλάδα!
Κι έτσι να είναι, που, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, αλήθεια, ποιος έχει δικαίωμα να ελέγξει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου; Μα, θα απαντήσουν μερικοί, πρόκειται για τον πρωθυπουργό μιας Ορθόδοξης χώρας. Βέβαια, αλλά, πρώτον, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, έστω και αν εμείς το θεωρούμε λάθος. Και δεύτερον ο κ. Παπαδήμος είναι διορισμένος, δεν είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός, ώστε ο λαός να κρίνει με την ψήφο του αν τον ενδιαφέρουν ή δεν τον ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις.
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΙ
Αλλά ας δούμε, εν συντομία, τι πιστεύουν οι Ευαγγελικοί, στις τάξεις των οποίων κατηγορείται ότι ανήκει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με τους Ευαγγελικούς, η Αγία Γραφή, είναι η μόνη θεόπνευστη αποκάλυψη του Θεού και για αυτό η ύψιστη και τελική αυθεντία σε θέματα πίστης και ζωής. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος μεσ. ίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Ο μόνος δρόμος για να συναντήσουν οι άνθρωποι το Θεό. Η πρωτοβουλία στην αποκατάσταση των διαταραγμένων σχέσεων του ανθρώπου με το Θεό ελήφθη από Εκείνον. Η οικειοποίηση της σωτηρίας και της σχέσης με το Θεό δεν στηρίζεται πάνω σε ανθρώπινες προσπάθειες. Δεν είναι επιβράβευση των ανθρώπινων επιτευγμάτων. Είναι η πίστη, δηλαδή η εμπιστοσύνη του ανθρώπου στο έργο του Χριστού, που αποτελεί το δρόμο και το μέσο της σωτηρίας.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣ
Για τους Ευαγγελικούς, έχουν γραφτεί τα εξής από δύο αείμνηστους κορυφαίους κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον π, Αντώνιο Αλεβιζόπουλο και τον αρχιμ. Φιλόθεο Ζερβάκο:
π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
"Η ομάδα αυτή χαρακτηρίζει τη Γραφή «καταστατικό χάρτη» και απορρίπτει καθετί που δεν συμφωνεί «με το ευαγγέλιο». Λέγοντας όμως «ευαγγέλιο», μή φανταστούμε ότι εννοεί το αρχαίο κείμενο των Ευαγγελίων, όπως το ξέρουμε εμείς οί Ορθόδοξοι, αλλά τις ερμηνείες από μεταφράσεις. Έτσι υποστηρίζεται πως ο θρόνος του Θεού είναι τοπικός, πως ο Θεός οπωσδήποτε έχει χέρια και πόδια, και πως ετοιμάζει για τους πιστούς κατά γράμμα καί σπίτια !!! Δεν δέχονται ειδική ιεροσύνη, δεν πιστεύουν σε μετουσίωση -; αλλαγή των Τιμίων Δώρων στην Αγία Κοινωνία θεωρώντας τα όλα αυτά συμβολικά, απορρίπτουν την εξομολόγηση, τά μνημόσυνα, τά άγια λείψανα , τις εικόνες, τον Τίμιο Σταυρό, τις πρεσβείες των αγίων, κλπ. -; κλπ. μη έχοντας αφήσει στην ουσία τίποτα όρθιο από την αρχαία Αποστολική Παράδοση. Μετά από όλες αυτές τίς καταργήσεις δέν μπορούμε νά μιλάμε γιά επάρκεια ιεροσ
Keywords
Τυχαία Θέματα