Πιο κοντά ο ανασχηματισμός

Ακόμα και πριν το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να υπάρξει ο δομικός ανασχηματισμός, που υπάρχει εδώ και καιρό στο μυαλό του Πρωθυπουργού. Αγκάθι στις αποφάσεις τα σκληρά μέτρα και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου, το ιδανικότερο σενάριο αυτή τη στιγμή θα αποτελούσε να περάσει έστω και οριακά το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή
και μετά να....
κάνει το δομικό ανασχηματισμό με την συμμετοχή πολλών εξωκοινοβουλευτικών και προσώπων ευρείας αποδοχής.

Όμως πλέον κινδυνεύει, να μην έχει ούτε τη δεδηλωμένη μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (ακραίο σενάριο) και όσοι εκλιπαρούν ανασχηματισμό πριν τις 28/06 σκοντάφτουν πάνω στην θέση του Υπουργού Οικονομικών και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κανένας δεν θέλει να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο πριν από την ψήφιση των σκληρών μέτρων, καθώς αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα τόσο για τον ίδιο αλλά τόσο και για τον ίδιο τον ανασχηματισμό, που το πρόσωπο του νέου Υπουργού Οικονομικών είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει τη νέα κυβέρνηση. Η πολύτιμη, και όπως όλα δείχνουν, τελευταία συμβολή που προσέφερε σε αυτή την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πέρα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ήταν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και λόγω αυτού θα μετακινηθεί σε ένα πιο "χαλαρό" υπουργείο ως επιδοκιμασία για το συνολικό έργο του.

«Σπαζοκεφαλιά» για τον Γ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, που αν δει ότι δεν «του βγαίνει» με τίποτα, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθεί ο ίδιος και το κόμμα ΠΑΣΟΚ, που τώρα δείχνει να μην υφίσταται.

ΔΣ

spnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα