“Πήγαινα στο Μαξίμου για να δίνω προσκλήσεις για εκδηλώσεις”!

Μόνο τον …πόνο του και τίποτα άλλο επειδή «η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το μόνιμο, πάγιο και ποθητό αίτημά μας να μας δώσει τη διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας» δέχεται ότι εξέφρασε σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή ο ηγούμενος Εφραίμ απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που ερευνά την υπόθεση των ….
ιερών ανταλλαγών. Και αυτό ένα χρόνο μετά τις ανταλλαγές, το 2005, και παρά το γεγονός ότι πράγματι – όπως ο ίδιος δέχεται – επισκέφθηκε «τρεις με
τέσσερις φορές» στο Μέγαρο Μαξίμου τα τότε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή κ.κ. Ιωάννη Αγγέλου και Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Λίγο πριν κλείσει η έρευνα που διενεργεί η κυρία Καλού για το σκάνδαλο των …ιερών ανταλλαγών το «protothema.gr» παρουσιάζει τις απολογία Εφραίμ και Αρσένιου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο ηγούμενος Εφραίμ περιγράφει στην κ. Καλού τις επαφές που είχε με στελέχη της κυβέρνησης του Καραμανλή πλην όμως επιχειρεί να τις αποσυνδέσει από το θέμα των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου. Το ίδιο πράττει και ο μοναχός Αρσένιος - που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Θυμάμαι το 2005 που ο κ. Ιωάννης Αγγέλου είχε έρθει μαζί με γιο του στη Μόνη και πήγαμε στο νέο Βυζαντινό σκευοφυλάκιο που μόλις τότε ήταν έτοιμο. Εγώ τον ξεναγούσα. Ήταν και ο κ. Ρουσόπουλος με το γιο του» αναφέρει ο ηγούμενος Εφραίμ στην απολογία του και συνεχίζει: «Στη ροή του λόγου, όταν φτάσαμε στα χρυσόβουλα, του είπα ότι είμαι λυπημένος γιατί δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το μόνιμο πάγιο και ποθητό αίτημά μας να μας δώσει τη διαχείριση της λίμνης και μας εξαπέστειλαν από το μετόχι μας…».

Η ξενάγηση σε Αγγέλου και Ρουσόπουλο και οι επισκέψεις το Μέγαρο Μαξίμου

Η ανακρίτρια ρωτάει τον ηγούμενο Εφραίμ αν είχε προσωπική επαφή και επικοινωνία με τον κ. Αγγέλου και ο εκείνος απαντά: «Τον κ. Αγγέλου τον είδα για πρώτη φορά το 2003 στο Άγιον Όρος. …Απ’ ότι θυμάμαι επισκέφθηκε το Άγιο Όρος τρεις με τέσσερις φορές. Το 2005 που ήταν διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, το 2006 μαζί με τον πρωθυπουργό …και αν θυμάμαι καλά το 2007.
Ερώτηση: Το 2004 δεν είχε επισκεφθεί την Μονή;
Απ: Όχι, δεν είχαν έρθει.
Ερ. Πως θυμάστε ότι δεν είχαν έρθει το 2004 και θυμάστε τις άλλες φορές;
Απ. Δεν θυμάμαι. Θυμάμαι όμως το 2005 που είχε έρθει μαζί με γιο του και πήγαμε στο νέο Βυζαντινό σκευοφυλάκιο που μόλις τότε ήταν έτοιμο. Εγώ τον ξεναγούσα. Ήταν και ο Ρουσόπουλος με το γιο του. …..

Ο ηγούμενος αναφέρει ότι είχε επισκεφτεί στο Μέγαρο Μαξίμου «τρεις ή τέσσερις φορές» για να δώσει προσκλήσεις για εκδηλώσεις της Μονής στους κ.κ. Αγγέλου και Ρουσόπουλο. «Μερικές φορές ο κ. Ρουσόπουλος ήταν στο άλλο υπουργείο και πήγαινα εκεί. Πήγα αυτές τις προσκλήσεις το 2005, το 2006 και το
Keywords
Τυχαία Θέματα