Παπουτσής: Ο φράχτης στον Έβρο «χτίζεται» κανονικά παρά την διγλωσσία της ΕΕ!

Σύγχυση – περισσότερο μεταξύ των ελληνικών ΜΜΕ – επικρατεί για την υπόθεση του φράκτη αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε ήδη και η χρηματοδότησή του γίνεται από ελληνικά χρήματα και οχι της ΕΕ. Δεν υπάρχει θέμα εγκρίσεως ή οχι από την ΕΕ ούτε σταματήματος του....
έργου ούτε φυσικά …γκρεμίσματός του, όπως γράφτηκε!

Τα μπέρδεμα προκλήθηκε από το ότι μια ημέρα μετά την έναρξη των έργων στον Εβρο παρουσία του υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή, ο κ.Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της επιτρόπου για
θέματα Μετανάστευσης κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, ερωτηθείς απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα (φράκτης) είναι βραχυπρόθεσμα και δεν συμβάλλουν στην καταπολέμηση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Η άποψη αυτή της ΕΕ ήταν γνωστή από πέρυσι και εξ αιτίας αυτής η Επίτροπος καθυστέρησε όλο το ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα πήρε τότε την απόφαση , επειδή έκρινε οτι το έργο είναι απαραίτητο, να αντικαταστήσει το αίτημα για χρηματοδότηση του φράχτη- από την συνολική αίτηση – με άλλο ισοδύναμο.

Η ΕΕ το δέχθηκε και αντί για τον φράχτη αποδέχθηκε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια 6 πλοίων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής- κάτι που έκανε. Η ελληνική κυβέρνηση ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου, είχε αποφασίσει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ‘όπως και έγινε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επίσημα η κατασκευή του χθές ,μαζί με τα εγκαίνια του κέντρου με τις θερμικές κάμερες!

Ωστόσο ο κ. Παπουτσής – που ξεκαθάρισε σήμερα επικοινωνιακά το όλο το μπέρδεμα των ΜΜΕ- κατήγγειλε με την ευκαιρία την διγλωσσία και υποκρισία της ΕΕ: «Επιτέλους, να σταματήσει η υποκρισία και η διγλωσσία της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Από τη μία πλευρά, αρνούνται την αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ , πιέζουν ασφυκτικά και απειλούν με τιμωρία την Ελλάδα για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Από την άλλη πλευρά, όταν λαμβάνονται μέτρα και προχωρούν τα έργα, κρατούν αποστάσεις και λοιδορούν», αναφέρει στην έντονη απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής τονίζοντας οτι κακώς η ΕΕ δεν ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου- που πάντως προχωράει. Και πρόσθεσε καταλήγοντας:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και να απέχει από την πολιτική αξιολόγηση των επιλογών της και την υποστήριξη θέσεων που εμφορούνται από δογματισμούς και ιδεοληψίες αγνοώντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

http://www.prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα