ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ!

Την έντονη αποδοκιμασία του λαού δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσία του Καναδού ομολόγου του και του μισού υπουργικού συμβουλίου. Η αρχή έγινε στην…Αγία Λαύρα όπου ηλικιωμένοι από οργανωμένη εκδρομή ΚΑΠΗ του φώναξαν «Γιωργάκη τα ξεπούλησες όλα», «μας πήρες τη σύνταξη», «πούλησες την Ελλάδα».


Καθώς έμπαινε στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων από τα....
στρατεύματα
της Ναζιστικής Κατοχής ο Γιώργος Παπανδρέου, μέλη του «Πατριωτικού Μετώπου» με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε πατάξει το παπούτσι του στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., τον αποδοκίμασαν δημόσια από απόσταση αναπνοής διαδηλώνοντας φωναχτά ότι είναι ανεπιθύμητος στα Καλάβρυτα:

«Παπανδρέου, είσαι ανεπιθύμητος στα ματωμένα Καλάβρυτα», είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του ο κ. Βιτάλης, στη μέση της πλατείας και περιτριγυρισμένος από δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν μάταια και πολλές φορές να τον σταματήσουν. «Τούτος ο τόπος – συνέχισε ο συντονιστής του ΠΑΜ – μάτωσε από τους ναζί τον Δεκέμβρη του 1943, για την λευτεριά και την αξιοπρέπειά του. Εσύ λοιπόν Παπανδρέου, που πρόδωσες τον λαό αυτόν, παραδίδοντας την τύχη του και το μέλλον των παιδιών του σε αυτούς που κάποτε τον κατέσφαξαν και στους ομοίους του, δεν είσαι άξιος να πατάς, να ματωμένα αυτά χώματα. Να φύγεις ΤΩΡΑ από εδώ».

Στρεφόμενος προς τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και εν μέσω συνεχών επιδοκιμασιών του λαού, ο Συντονιστής του Κινήματος, πρόσθεσε:

«Συμπατριώτες. Δεν ήλθαμε να σας ζητήσουμε την ψήφο σας, δεν είμαστε και ούτε θα υπάρξουμε υποψήφιοι, σε κανενός τύπου εκλογική αναμέτρηση. Σας ζητάμε να τιμήσετε τους νεκρούς σας και να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας, διώχνοντας αυτόν τον Πρωθυπουργό, που παρέδωσε τη χώρα μας σε ξένα κέντρα εξουσίας, μακράν και πέραν της λαϊκής εντολής που πήρε στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντάς μας μόνο ψέματα.

Κατάφεραν συμπατριώτες, να σπείρουν τον φόβο στις ψυχές σας. Μην τους φοβάστε. Δείτε με πόσες εκατοντάδες αστυνομικών συνοδεύονται. Δείτε τους πως ανεβοκατεβαίνουν φοβισμένοι στα ελικόπτερά τους. Δεν έχουν καμία δύναμη επάνω μας. Είναι στο χέρι μας να τους διώξουμε. Είναι στο χέρι μας να ξαναπάρουμε την Ελλάδα μας στα χέρια μας. Είναι στο χέρι μας να την ξανακτίσουμε, όπως έπραξαν στο παρελθόν, γενιές και γενιές, ηρώων, μαρτύρων και κοινωνικών αγωνιστών».

Ξαναγυρνώντας προς τον Γ. Α. Παπανδρέου, ο κ. Βιτάλης, ολοκλήρωσε:

«Παπανδρέου. Θα βρίσκεις το Πατριωτικό Μέτωπο μπροστά σου, όπου και αν βρεθείς. Όπως στη Θεσσαλονίκη πέρσι, όπως στο Σύνταγμα καθημερινά, όπως τώρα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Γιατί το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν είναι ένα ακόμη πολιτικό Κίνημα. Είναι ηθική δύναμη αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και πατριωτισμού. Είναι η φωνή της συνείδησής μας, συνδεδεμένη με την ιστορική μας συνέχεια, με όλη εκείνη την κληρονομιά που μας άφησαν όσοι έδωσαν την ζωή τους για τούτον δω τον τόπο, φωνάζοντα
Keywords
Τυχαία Θέματα