Πάνος Καμμένος: η χρυσαλλίς του εκκολαπτομ​ένου νεο-κοινοβ​ουλευτισμο​ύ ;


Γράφει :ο Νίκος Γεωργαντζάς

“Χαίρε, αυλή λογικών προβάτων,”

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ ξεκινάει με την φράση “Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς”, ενώ το Άρθρo 3 μας πληροφορεί πως η Oρθόδoξη Eκκλησία της Eλλάδας “γνωρίζει κεφαλή της τoν Kύριo ημών Iησoύ Xριστό” (σ. 19); Έχει μήπως τούτο κάτι να κάνει με τις απίστευτα λεπτές ισορροπίες που πρέπει να διατηρούνται μεταξύ του .....
μονοφυσιτισμού ή ευτυχιανισμού, (με αποτέλεσμα τον μονοθελητισμό) και του αρειανισμού,
που προάσπισε ο Άρειος τονίζοντας πως ο Ιησούς ήταν δημιούργημα και όχι υπόσταση του Θεού;

Απλά ρωτάω διότι ούτε θεολόγος ούτε θρησκειολόγος είμαι. Η αποφατική όμως εκκλησιολογία του ομοιουσίου (αρειανισμός;) και ομοουσίου (μονοφυσιτισμός;) θυμίζει πολλά από τα δεικνύμενα, τα δρώμενα και τα λεγόμενα του ανεξαρτήτου πλέον βουλευτή Πάνου Καμμένου.

Αλήθεια, πόσες και πόσους συνανθρώπους μας έχουμε κάψει ζωντανούς γιά ένα ιώτα; Κατάφερε μάλιστα το ιώτα τούτο να μας μπερδεύει πάλι αξέχαστα, δεδομένου ότι κατέχει μία πλέον εξέχουσα και σημαντική θέση, στην αρχή του Συντάγματος της Ελλάδος.

Αποτελεί άραγε ο Πάνος Καμμένος άλλη μία ατράνταχτη απόδειξη της δαρβινικής εξέλιξης, όπου μετά από το μέχρι πρόσφατα σαθρό πολιτικό σύστημα της στυγνά δυναστικής, κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας, τώρα πάμε σε μία χαοτική κατάσταση αναλυτικής κομματολογίας ενός εκκολαπτομένου νεο-κοινοβουλευτισμού; Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιό σφαιρικά.

Ναι, ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει συχνά σφοδρές επιθέσεις στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στην ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας επίσης πως η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το πρώην κόμμα του τον οδηγεί σε ένα οριστικό πλέον διαζύγιο από αυτό, όπως και κάνει λόγο γιά συνταγματικές εκτροπές, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και το θέμα των CDS. Δηλώνει δε ο Καμμένος πως στα 19 χρόνια που είναι στην Βουλή, ό,τι λέει το στηρίζει με πίστη και συνέπεια, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να αρνείται την λογική του πολιτικά ορθού, “που έχει οδηγήσει σε πλήρη αναξιοπιστία τον κοινοβουλευτισμό” .

Προσοχή! Δεν λαλεί ο Καμμένος τίποτα αρνητικό εναντίον του έξωθεν επιβεβλημένου στην Ελλάδα αγγλοσαξωνικού κοινοβουλευτισμού.

Όχι! Τουναντίον, κρατώντας απίστευτα λεπτές ισορροπίες, προσπαθεί να κάνει μία σφοδρή κριτική κατά μεμονωμένων μόνον περιστατικών, προσώπων και πραγμάτων, εντός ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, τώρα που και η κουτσή Μαρία έχει πιά εμπεδώσει καλά πως το πολιτικό τούτο σύστημα είναι τελείως άχρηστο, σαθρό και σάπιο.

Η αντίληψη των συνθηκών επί των οποίων ο Καμμένος ασκεί την κριτική του, ως δηλαδή μεμονωμένα περιστατικά, είναι ένας τρόπος πρακτικής αντιμετώπισης, δράσης ή πράξης μέσα στον εν’ ριπή οφθαλμού εκκολαπτόμενο νεο-κοινοβουλευτισμό, του χρηματιστικοποιημένου ζόμπι οικονομισμού της μετανεωτερικότητάς μας. Είναι ένας σαγηνευτικά απλός τρόπος αντιμετώπισης τούτος, αλλά είναι επίσης και κοντόθωρος, μυωπικός και στερούμενος δ
Keywords
Τυχαία Θέματα