Οι τριακόσιοι ίσως να γίνουν διακόσιοι

Πολιτική ντρίπλα επιχειρεί η κυβέρνηση δια του υπουργού Εσωτερικών, κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος με δηλώσεις του υπογράμμισε πως έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για θέματα μείζονος σημασίας, όπως αυτά περιγράφονται στο Σύνταγμα.
Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε με νόημα πως ενδεχομένως αντικείμενο δημοψηφίσματος
να αποτελέσει η....
μείωση του αριθμού των βουλευτών από τριακόσιους σε διακόσιους, μολονότι, όπως τόνισε, ο σημερινός αριθμός των βουλευτών είναι ίδιος με τον αριθμό των βουλευτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Καστανίδης τόνισε, αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο που θα τεθεί στην κρίση των μελών του Κοινοβουλίου, πως δεν πρόκειται να έρθει σύντομα στη βουλή. «Έχουμε χρόνο μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε το ερώτημα, προφανώς προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης «θα πάμε σ΄ ένα νόμο με τη σύμπραξη των κομμάτων που θα ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής και θα ισχύσει άμεσα ή θα τον ψηφίσουμε με απλή πλειοψηφία για να εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές;»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση θα εισάγει στη Βουλή το νομοσχέδιο ή τα νομοσχέδια για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, σημειώνοντας πως θα αλλάξει η σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες», έτσι ώστε να μην υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γεγονός που καθιστά τους ελεγχόμενους και ελεγκτές.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα