Οι ΗΠΑ έβαλαν στοπ στις προκλήσεις των Τούρκων

Οι ΗΠΑ δεν προτίθεται να πιέσουν την Noble Energy, παρά τις πιέσεις της Άγκυρας, να σταματήσει τα σχέδια της για τις έρευνες φυσικού αερίου στην Κύπρο, δήλωσε ο αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα κ. Francis Ricciardone, συμφωνα με δημοσίευμα της.....
αγγλόγλωσσης Hurriyet Daily News.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας κ. Γιλντίζ, αν η Ουάσιγκτον καλέσει την εταιρεία Noble Energy να σταματήσει τις έρευνες φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, ο αμερικανός πρέσβης δήλωσε:

«Δεν πρόκειται να παράσχω συμβουλές σε αμερικανικές εταιρείες. Είμαστε ενήμεροι για τις θέσεις της Τουρκίας σε αυτό το θέμα. Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού , όπως πάντοτε, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των δύο μερών» .

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί περεταίρω ένταση στην περιοχή και ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι σωστή. Δεν επανέλαβε δηλαδή ευθείες ή συγκαλυμμένες απειλές όπως έγινε άλλες φόρες από την τουρκική πλευρά.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα