Εθνικοποιεί και τον χρυσό ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού, τόσο τα χρυσωρυχεία όσο και τις εταιρίες επεξεργασίας και ότι...
με αυτό τον τρόπο πρόκειται να ενισχύσει τα αποθέματα της χώρας.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνησή του θα προβεί στην εθνικοποίηση με διάταγμα που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Η εξέλιξη αυτή έγινε μια ημέρα αφότου ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης
αποκάλυψε πως στελέχη της κυβέρνησης πρότειναν να επιστρέψουν στη χώρα τα αποθέματα της χώρας σε χρυσό που βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Καταφέραμε να αυξήσουμε τα διεθνή μας αποθέματα. Έχουμε σχεδόν 12 ως 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα χρυσού. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να συνεχίζεται η φυγή τους από τη χώρα», τόνισε ο Τσάβες.

Ο Τσάβες, ο οποίος έχει ήδη εθνικοποιήσει μεγάλο μέρος της οικονομίας, είχε συμφωνήσει το 2010 να επιτρέψει σε εταιρίες που διαθέτουν χρυσωρυχεία να εξάγουν ως και το 50% της παραγωγής, από 30% προηγουμένως. Το υπόλοιπο 50% ωστόσο δεσμεύτηκαν να πωλείται στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα