Οι εξεγερμένοι περικύκλωσαν το αρχηγείο του Καντάφι

Οι λίβυοι εξεγερμένοι που συνεχίζουν να μάχονται με δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι επιτέθηκαν στις πύλες του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια σήμερα, ενώ αεροσκάφη του NATO πραγματοποίησαν υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

"Οι επαναστάτες προσπαθούν να μπουν μέσα διαμέσου της Παλιάς Πύλης στην.....
δυτική πλευρά. Εάν τα καταφέρουν, η μάχη θα μεταφερθεί μέσα στο συγκρότημα", δήλωσε ο
Μούφτα Άχμαντ Οθμάν, ένας από τους εξεγερμένους στην Τρίπολη, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TV μετέδωσε στο μεταξύ ότι καπνός υψώνεται από το συγκρότημα του Καντάφι έπειτα από επιδρομή του NATO. Το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει αεροσκάφη πάνω από την Τρίπολη, αλλά χωρίς να διευκρινίσει εάν πράγματι έπληξαν το συγκρότημα του λίβυου ηγέτη. "Το NATO επιβεβαιώνει ότι αεροσκάφη του είναι πάνω από την Τρίπολη σήμερα" είπε αξιωματούχος του συμφώνου. "Δεν μάθαμε εάν (οι χειριστές σ)τα αεροσκάφη μας θεώρησαν απαραίτητο να αναλάβουν δράση", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

"Δεν έχουμε κανένα στοιχείο γι’ αυτό αυτή τη στιγμή". Το Αραμπίγια μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούγονταν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια και ότι οι μάχες επικεντρώνονται στο δυτικό του τμήμα. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, οι εξεγερμένοι μαχητές έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα και έχουν περάσει μια από τις πύλες του. Στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οι εξεγερμένοι πήραν τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Ρας Λανούφ και ανάγκασαν τους μαχητές που είναι πιστοί στον Καντάφι να υποχωρήσουν στα προάστια της πόλης Μπιν Τζαουάντ, κατά το αλ Τζαζίρα.

Οι δυνάμεις του Καντάφι υποχωρούν προς δυσμάς, προς τη γενέτειρα του συνταγματάρχη, την Σύρτη, πάντοτε κατά το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, που επικαλείται ανταποκριτές του. Στο μεταξύ ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, δήλωσε ότι ο πατέρας του εξακολουθεί να βρίσκεται στην Τρίπολη, όπου μαίνονται οι μάχες. "Ο Καντάφι και όλη η οικογένειά του είναι στην Τρίπολη", είπε μετά την επίσκεψή του νωρίς το πρωί στο ξενοδοχείο Rixos, όπου έχουν καταλύσει πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι. Είπε ακόμα ότι "τσακίσαμε τη ραχοκοκαλιά των εξεγερμένων. Ήταν παγίδα. . . Νικάμε".

Στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο μαίνονταν επίσης πριν από λίγο μάχες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς. Πυρά βαρύ πυροβολικού ακούγονται στην περιοχή από το πρωί. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζεράρ Λονγκέ δήλωσε σήμερα ότι, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για μια "ξεκάθαρη νίκη" των εξεγερμένων, "το καθεστώς του Καντάφι είναι απομονωμένο, περικυκλωμένο και στριμωγμένο".

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα