Για απάτη και εκβίαση κατηγορείται πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου και εκβίαση κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια κατηγορείται ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (2004-2007), Παναγιώτης Πανούρης.
Τη μήνυση εναντίον του, σύμφωνα με.....
πληροφορίες του directnews.gr, έχει υποβάλει ο επιχειρηματίας, Σωτήρης Κρητικός, ο οποίος είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα μαζί με τους δικαστές Ευάγγελο Καλούση και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, αλλά τελικά στο
Εφετείο αθωώθηκε.

Στη μήνυσή του ο Σ. Κρητικός υποστηρίζει, ότι ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ο αφανής μέτοχος της εταιρίας με την επωνυμία «ΘΕΡΜΟΦΙΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», με τον διακριτικό τίτλο «THERMOFINA A.E.».

Σημειώνεται, ότι μέτοχος της THERMOFINA είναι και η off shore κυπριακή εταιρία με την επωνυμία «MAYBROOK LIMITED».

Όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής, τα πρόσωπα που φέρονται να εκπροσωπούν τις δύο αυτές εταιρίες, είναι “αχυράνθρωποι” του Παναγιώτη Πανούρη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής του περιπέτειας, αναφέρει συγκεκριμένα, εκβιαζόταν να λειτουργήσει σύμφωνα με τις εντολές τους, γιατί –όπως τον απειλούσαν- σε διαφορετική περίπτωση θα καταδικαζόταν, αφού διέθεταν ισχυρές γνωριμίες στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Με αυτόν τον τρόπο τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει 6 επιταγές και να υπογράψει συμφωνητικό επιστροφής άτυπου δανείου, ενώ ο τελικός τους σκοπός ήταν να “βάλουν στο χέρι” τα πρατήρια καυσίμων που εκείνος διέθετε.

Το directnews.gr δεν υιοθετεί άκριτα τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σ. Κτητικού. Αρμόδιες να τις διερευνήσουν είναι οι δικαστικές αρχές και το ΣΔΟΕ.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Πανούρης είναι πλέον έκθετος, αφού ο μηνυτής φαίνεται να διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι την εποχή που ήταν υπόδικος για συμμετοχή στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, είχε συναντήσεις και επαφές με τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για το στήσιμο εταιριών.


http://www.directnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
σωτηρης κρητικος καυσιμα
Τυχαία Θέματα