Οι χρησμοί Παπανδρέου και η "πράσινη" νευρική κρίση

Τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου μετά και τη χθεσινή του ομιλία στη βουλή για τον προϋπολογισμό, προσπαθούν να ερμηνεύσουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος φαίνεται τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα να είναι στο κάδρο ώστε να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος. Πάντως οι διαδικασίες φαίνεται να πηγαίνουν πίσω αν κρίνει κανείς και από τα όσα είπε λίγο πριν τα μεσάνυχτα
σε βουλευτές του κόμματος του στη βουλή.

Ενδεικτική είναι η στιχομυθία που είχε με τον....
βουλευτή Λάμπρο Μίχο:

Λ.Μ Σκέπτεσαι να πάνε οι εκλογές πίσω; Αν κατάλαβα καλά από την ομιλία σου θέλεις να μείνει μεγάλη η παράταξη να ανασυγκροτηθεί ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και να εγγυηθείς εσύ την πορεία της.

ΓΑΠ Απολύτως έτσι πρέπει να γίνει. Όσο για τις εκλογές βλέπω να πηγαίνουν πίσω γιατί αργεί το PSI

Λ.Μ Κάποιοι θεωρήσανε ότι αυτό θα το κάνεις από μακριά…

ΓΑΠ. Από κοντά θα το κάνω.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να κάτσει ο κουρνιαχτός και να ξεσπάσει το πρώτο κύμα οργής κορυφαίων, υποψηφίων, μεγάλων ή μικρών στελεχών και να μην εμφανιστεί ο ίδιος ότι φεύγει κακήν κακώς και αφήνει την παράταξη στο έλεος της.

«Αν γινόταν κάτι τέτοιο η διάσπαση θα ήταν σίγουρη» αντιτείνουν σε όσους υποστηρίζουν ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού θα λειτουργήσει διαλυτικά για την παράταξη.

Ο Παπανδρεϊκός βουλευτής Λάμπρος Μίχος του κάρφωσε τους «ευεργετηθέντες»:

Λ.Μ Πρόεδρε πως νιώθεις που άνθρωποι που τους είχες εμπιστευθεί σε έχουν πουλήσει;

ΓΑΠ Είμαι άνθρωπος που δίνω πρωτοβουλίες .Αυτά είναι πράγματα που τα έχω φιλοσοφήσει στη ζωή μου.

Λ.Μ Τότε να τους ξαναπροτιμήσεις…

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί σήμερα για τη Νότια Αφρική για το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή αφήνοντας πίσω του χρησμούς και το κόμμα σε νευρική κρίση…

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα