Editorial: Η αλαζονεία της εξουσίας

Γιάννης Ηλιάδης

Ενδεικτικό της αλαζονείας των διαχειριστών της εξουσίας είναι το τροχαίο ατύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άνθρωποι συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η μοτοσικλέτα εκινείτο νόμιμα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την πλατεία Συντάγματος, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου του υπουργού Εσωτερικών θέλησε -με την ανοχή, αν όχι προτροπή- του Προκόπη Παυλόπουλου, να διασχίσει
κάθετα την οδό Βασ. Σοφίας για να βγει στο......
απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.
Δηλαδή, να παρανομήσει. Την παρανομία αυτή κλήθηκε να επιβάλει ο ειδικός φρουρός της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνόδευε το όχημα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των νομίμως κινούμενων οχημάτων.

Ο καθηγητής της νομικής επιστήμης, δικηγόρος και υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

Παρανόμησε ο άνθρωπος που εκ της επαγγελματικής ιδιότητάς του, αλλά και της εντολής του Ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού, έχει ταχθεί να φυλάσσει και να υποστηρίζει την έννομη τάξη στο ελληνικό κράτος.

Η αλαζονεία των διαχειριστών της εξουσίας δεν έχει χρώμα. Δεν είναι κομματικό, αλλά δομικό πρόβλημα αντίληψης της εξουσίας σε τούτο τον τόπο.
Ο έχων την εξουσία, υπάρχουν φορές που προσπαθεί με κάθε τρόπο να την επιδεικνύει στους υπολοίπους και να τη διαχειρίζεται εκτός των ορίων της λογικής και του σεβασμού προς τους συμπολίτες του.

Πρόκειται για συμπλεγματική συμπεριφορά από την οποία φαίνεται πως δύσκολα θα ξεφύγουμε. Δυστυχώς…
Keywords
Τυχαία Θέματα