Οι «αγανακτισμένοι»

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη
Φυσικά και έχουν δίκαιο, απόλυτο δίκαιο οι χιλιάδες χιλιάδων «αγανακτισμένοι» συμπατριώτες μας, αλλά και των άλλων χωρών, που κάθε απόγευμα και μέχρι τη νύχτα και τα ξημερώματα κατακλύζουν τις πλατείες των πόλεων για να διαμαρτυρηθούν για την άθλια κατάσταση που μας έχουν φέρει κάποιοι από τους.....
«άρχοντες», δικοί μας και ξένοι.

Φυσικά και έχουν δίκαιο οι «αγανακτισμένοι» πολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες κακοδιαχειρίσεων και κομπιναδόρικων ενεργειών εκλεγμένων επίορκων σπεκουλαδόρων, εδώ στην Ελλάδα,
στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο.

Οι πολίτες που ξενυχτούν στις πλατείες έχουν δίκαιο γιατί αντιμετωπίζουν:

1. Ανεργία σε υψηλά ποσοστά (στην Ισπανία είναι 50% και σ’ εμάς, η επίσημη 15%).
2. Μείωση σοβαρή των αποδοχών και των εισοδημάτων τους.
3. Απολύσεις, μειώσεις αμοιβών, ακρίβεια, έλλειψη κρατικής φροντίδας και πρόνοιας και γενικά απόγνωση που φέρνει ο οικονομικός κρατικός, οικογενειακός και ατομικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει εκτροχιασθεί.
4. Κρίση πρωτοφανή στην ιστορία της μετακατοχικής Ελλάδας και της μεταπολεμικής ανθρωπότητας.



Έχουν απόλυτο δίκιο οι «αγανακτισμένοι».

Είμαι μαζί τους και αν μου το επέτρεπε η ηλικία μου και γενικά η κατάστασή μου, θα ξενυχτούσα κι εγώ στην πλατεία για να διαμαρτυρηθώ.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι «αγανακτισμένοι» που πραγματοποιούν κάθε απόγευμα μεγάλες συγκεντρώσεις, δεν ρυπαίνουν τις πλατείες και μόνοι τους, οι ίδιοι φροντίζουν την καθαριότητά τους.

Πρόκειται για υπεύθυνους, νομοταγείς και ευσυνείδητους πολίτες.

Δυστυχώς όμως άρχισαν τα παρατράγουδα, όχι βέβαια από τους απλούς πολίτες που δίκαια διαμαρτύρονται, αλλά από υποκινούμενους από τα γνωστά κέντρα, τα οποία προκαλούν κάθε τρεις και λίγο έκτροπα, καίνε, ρημάζουν, λεηλατούν, τραυματίζουν και άλλα χειρότερα, με σκοπό να φέρουν αναταραχή και αναρχία για να επωφεληθούν.

Το χειρότερο είναι ότι οι λίγοι, οι πολύ λίγοι αυτοί ταραξίες που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας, έχουν και πολιτική κάλυψη άμεση ή έμμεση.

Και να ήταν μόνο αυτό;

Προφανώς υπάρχουν και τα φαντάσματα ή καλύτερα οι…επίγονοι των φαντασμάτων, της δικτατορίας της χούντας, οι θαυμαστές και θιασώτες του έργου των συνταγματαρχών επίορκων και προδοτών της επταετίας που κατέστρεψαν την Ελλάδα, οι οποίοι… νοσταλγούν την μαύρη εκείνη περίοδο και επιδιώκουν να δημιουργήσουν ανωμαλία, να πλήξουν τη δημοκρατία με την ελπίδα ότι θα φανούν πάλι στους δρόμους τανκς, όπως στις 21 Απριλίου 1967. Το ακούσαμε κι αυτό…

Οι ηλίθιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στο 2011 και ότι ο ελληνικός λαός, ενωμένος φρουρεί μέρα και νύχτα την δημοκρατία που κέρδισε με τους αγώνες, με το αίμα του.

Ας επανέλθουμε όμως στους δίκαια «αγανακτισμένους» έλληνες, για να τους βοηθήσουμε να απομονώσουν, να απομακρύνουν και να εξουδετερώσουν τα κακοποιά
Keywords
Τυχαία Θέματα