Ο σημερινός Τύπος με μια ματιά

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον ελληνικό Τύπο είναι: η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank και η αισιοδοξία για επικείμενες εξελίξεις στην οικονομία, η ρύθμιση για τα στεγαστικά του ΟΕΚ, οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και η πτώση των....
βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ". Η εφημερίδα γράφει ότι "απορρίπτει κατηγορηματικά η Ν.Δ. το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, όπως θέλουν ορισμένα σενάρια που τροφοδοτούνται από κυβερνητικά στελέχη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιχειρηματίες σώζουν την οικονομία που βούλιαξαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "Λάτσης και Κωστόπουλος, με την κίνηση - ματ που κατάφεραν εν μέσω έκρηξης πανικού για τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης στον τραπεζικό τομέα και την πραγματική Οικονομία, δεν επιβεβαίωσαν μόνο το ρόλο του μεγάλου παίκτη στη σκακιέρα της επιχειρηματικής επιβίωσης (ενώ η χώρα στην κυριολεξία καταρρέει), τίτλος που κυριαρχικά πλέον τους ανήκει μετά την συγχώνευση της EUROBANK με την ALPHA".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γκάφα μεγατόνων από τον Βενιζέλο". Η εφημερίδα γράφει ότι "ωρολογιακές βόμβες στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την επίτευξη συμφωνίας εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών σε πρόγραμμα ανταλλαγής-επιμήκυνσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου θέτει, κατά ανεξήγητο τρόπο, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος".

ΕΘΝΟΣ: "Κατάρρευση βάσεων σε όλες τις σχολές". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εικόνα καθίζησης εμφανίζουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Η μεγάλη πτώση ακουμπά και τα μέχρι πρότινος προσιτά μόνο σε αριστούχους περιζήτητα τμήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο χορός των κατασκόπων στην Ελλάδα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα ίχνη των υποκλοπών κατά του Καραμανλή οδηγούν στην Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ Τούρκοι πράκτορες φέρονται να είναι πίσω από τη μεγάλη φωτιά στον Εβρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σπίτι, δουλειά έριξαν τις βάσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στη μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας οδηγήθηκαν φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, επιβεβαιώνοντας τα σύγχρονα αδιέξοδα. Σαφή τα κριτήρια επιλογής σχολών από τους υποψηφίους: α) σπουδές κοντά στο σπίτι, β) σχολές με όσο το δυνατόν ασφαλέστερη επαγγελματική προοπτική".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τίναξαν στον αέρα το αδιάβλητο των εξετάσεων". Η εφημερίδα γράφει ότι "το νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών προκάλεσε ωμή παραβίαση της αρχής της αξιοκρατίας στις Πανελλαδικές ανοίγοντας τις πύλες του αρχαιότερου ελληνικού Πανεπιστημίου, του Καποδιστριακού, και ενός από τα καλύτερα Πολυτεχνεία της Ευρώπης, του Μετσόβιου, σε βαθμολογίες από... 2 έως και 4,9 με άριστα το 20".

ΕΣΤΙΑ: "Η συγχώνευσις Alpha και Eurobank". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα χαιρετίζω την πρόθεση των δύο ιδιωτικών Ελληνικών τραπεζών, Alpha και Eurobank, να συγχωνευτούν και
Keywords
Τυχαία Θέματα