Ο νέος "Αντιδήμαρχος" Καθαριότητας

Νέο «άδειασμα» του Γιάννη Μπουτάρη στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Στάθη Αβραμίδη, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις στήριξής του. Η τοποθέτηση και ,ειδικότερα, οι αρμοδιότητες του εντεταλμένου συμβούλου για την ανακύκλωση Αθανάσιου Παππά , δείχνουν ότι ο ρόλος του αντιδημάρχου γίνεται ολοένα και πιο....
τυπικός…

του Δημήτρη Συρμάτση

Η θέση της αντιδημαρχίας Καθαριότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν πάρα πολύ σημαντική και για μερικούς στη διοίκηση "αποκρουστική". Η πεποίθηση ότι
υπήρχε ένα «σύστημα» το οποίο έπρεπε να αποδυναμωθεί και να αποτελέσει παρελθόν πολύ σύντομα, έδινε δύο επιλογές στον Γιάννη Μπουτάρη.

Να χρησιμοποιήσει ένα άνθρωπο που δεν θα αποδυνάμωνε την Πρωτοβουλία ή θα τοποθετούσε κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή οι δεύτεροι, χρειάζονται για τις δύσκολες ώρες και μάλιστα κοντά στο 2014, χρονιά αυτοδιοικητικών εκλογών, η επιλογή του Στάθη Αβραμίδη να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» ήταν η ενδεδειγμένη.

Όπως ορίζει ο Καλλικράτης, η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Όμως οι δυσκολίες φάνηκαν από τους πρώτους μήνες, με τον κ. Αβραμίδη να παίζει το τελευταίο του χαρτί στο τέλος Μαρτίου (εδώ) αναθέτοντας την ευθύνη για το συντονισμό της αποκομιδής στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, Δημήτρη Σαντεξή.

Ήδη είχαν κάνει εμφάνιση οι πρώτες αντιδράσεις από συμβούλους της Πρωτοβουλίας που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ.

Όμως, η διοίκηση αποφάσισε να τοποθετήσει και «επόπτη» στην καθαριότητα στα μέσα Απριλίου (εδώ), τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά, ο οποίος είχε αναλάβει να σπρώξει το σύστημα.

Παράλληλα, όμως μερίδα εργαζομένων υποστήριζαν ότι μια αλλαγή στην αντιδημαρχία θα βοηθούσε αρκετά περισσότερο, κυρίως στον τομέα της «πειθαρχίας» και της «προσήλωσης στην δουλειά».

Μέχρι να έρθουν οι απεργίες των εργαζομένων στην καθαριότητα, όλα κυλούσαν τουλάχιστον ανεκτικά, με αποτέλεσμα να δείξουν και τις πραγματικές αδυναμίες των αρχικών επιλογών του Γιάννη Μπουτάρη.

Έτσι η ανακύκλωση, δεν μπορούσε παρά να έχει και αυτή τον «επόπτη» της με την τοποθέτηση εντεταλμένου συμβούλου τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Παππά. Και μάλιστα αν προσέξετε τις αρμοδιότητες του κ. Παππά (εδώ) , θα δείτε ότι σχεδόν δεν έχει «μείνει» τίποτα για τον αντιδήμαρχο.

Αν αυτό δεν καλείται «άδειασμα», τότε τι καλείται ; Εκτός κι αν έγινε με την συγκατάβαση του κ. Αβραμίδη.

Τέλος, οι αναβαθμισμένες αρμοδιότητες του κ. Παππά, δείχνουν διαδοχή στην αντιδημαρχία ; Και αυτοί που περιμένουν στην «επετηρίδα» πως θα αντιδράσουν ;


http://spnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα