Ο Γ.Α.Παπανδρέου στο δρόμο της «εθελούσιας ηρωικής εξόδου»

Τα ΔΕΚΑΕΞΙ δεδομένα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει φτάσει -πριν την ώρα της- η ηρωική έξοδος του Γ.Α.Π. από την διακυβέρνηση της χώρας

Σάββας Παπαδόπουλος

Ήγγικεν η ώρα για την «νωπή εντολή» και του Γ.Α.Παπανδρέου στο δρόμο της «εθελούσιας ηρωικής εξόδου» που χάραξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανοίγοντας νέες παραδόσεις στην....
διαδοχή των μεταπολιτευτικών μας κυβερνήσεων.
Μετά βέβαια την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου , και την καταβολή της έκτης δόσης,
τολμώ να πω.

Με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την αιτιολογία της αποτυχίας ενός σεβαστού και συμπαθή κατά την γνώμη μου Έλληνα εκσυγχρονιστή πολιτικού.

Δεξί χέρι επί κυβερνήσεων Σημίτη του πρωθυπουργού που “εκσυγχρόνισε” την Ελλάδα, που επί των ημερών τους διοργανώσαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενταχθήκαμε στο Ευρώ, έγιναν τα μεγάλα έργα, και υπογράφηκε η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επειδή θέλω να βλέπω θετικά τα πράγματα δεν θα καταπιαστώ με το ότι επί των ημερών τους συνέβησαν Εθνικές τραγωδίες από τα Ίμια έως το Χρηματιστήριο ,από την πιο ακριβή Ολυμπιάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έως τα πιο ακριβά δημόσια έργα σε αναλογία χιλιόμετρο /εκατομμύρια ευρώ, από την ασύδοτη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέχρι την εκμηδένιση της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, από την ευφάνταστη δημιουργική λογιστική και την παραποίηση στατιστικών στοιχείων έως την υπόγεια διπλωματία των “ζεϊμπέκικων” και την αποδοχή του σχεδίου Ανάν, από τα “ευχαριστώ τους Αμερικάνους” έως την παράδοση της Εθνικής μας οικονομίας στους Γερμανούς.

Και επειδή ο λαός λέει η αλεπού εκατό τα αλεπουδάκια εκατόν ένα ,έτσι και η κυβέρνηση Γ. Α .Παπανδρέου μετά τα προεκλογικά ψεύδη του 2009,την παραποίηση των στατιστικών επί υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου ,την περίεργη συκοφάντηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας παγκοσμίως, τα ασύστολα ψέματα μέχρι την έλευση του ΔΝΤ ,την ψήφιση του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και τώρα του πολυνομοσχεδίου κάνει τις κυβερνήσεις της “αλλαγής” του “εκσυγχρονισμού”, και της “νέας διακυβέρνησης” (για να μην αφήσω στο απυρόβλητο τους συνιδιοκτήτες της μεταπολιτευτικής εξουσίας) μαζί με τα επιτεύγματά τους να μοιάζουν πολύ λίγες μπροστά στο θεάρεστο έργο(sic) της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών.

Επειδή σύμφωνα με το μανιφέστο των τριών μάλλον “υποψηφίων διαδόχων” πλην Χρυσοχοϊδη μην ξεχάσω να αναφέρω, προθέσεις αγνές -σε θεωρητικό επίπεδο πάντα -θεωρώ ότι πράγματι έχουν εκφραστεί από τους κυβερνώντες και τον Πρωθυπουργό ιδιαίτερα, μηδενιστικά δε , συμπεραίνω ότι καμία θέση –πρόθεση του ΠΑΣΟΚ της πράσινης ανάπτυξης και της Ελπίδας δεν μετουσιώθηκε σε πράξη.

Αντιθέτως ζούμε σαν σε εικονική πραγματικότητα –ας είναι καλά τα ΜΜΕ -που “τυχαία” το 70% από αυτά ελέγχεται από τρία ονόματα - την πειραματική προσαρμογή των Ελλήνων σε εργαζόμενους χωρίς συντάξεις ,χωρίς περίθαλψη, χωρίς παιδεία, με αυξημένα ωράρια και μειωμένες αποδοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα