Ντόρα κατά Ε.Κ.Τ. για τα ελληνικά ομόλογα

Με σειρά συνεντεύξεων η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε στην πρότασή της να συμβάλει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο «κούρεμα» δίνοντας πίσω τα ελληνικά ομόλογα στην τιμή που τα έχει πάρει.
«Να τα πληρωθεί 70%-75% και όχι 100% της ονομαστικής τους αξίας» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως έτσι θα μειωθεί το χρέος κατά 18 δις
ευρώ και το έλλειμμα κατά 600-700 εκ ευρώ σε....
ετήσια βάση.

Μιλώντας στο MEGA και στους Ρ/Σ Ράδιο 9 και Αθηνα 9,84, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπερασπίστηκε την άποψή της ότι οφείλουμε να καταθέσουμε προτάσεις στην τρόικα και αναφέρθηκε εκ νέου στις θέσεις κοινωνικού χαρακτήρα που τώρα είναι αναγκαίο να γίνουν αποδεκτές.

«Η πρόβλεψη είναι ότι όλοι αυτοί οι νοικοκύρηδες μισθωτοί που είχαν πάρει το «δανειάκι» τους για να βάλουν μέσα τα παιδιά τους, θα βρεθούν στο δρόμο και τα σπίτια τους θα τα πάρουν οι τράπεζες, θα τα ρίξουν στην αγορά και θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος οικονομολόγος για να το καταλάβεις. Η επέμβαση πρέπει να γίνει τώρα», είπε αναφερόμενη στις προτάσεις για χορήγηση επιδόματος 400 ευρώ μηνιαίως με μορφή δανείου στα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στην επιδότηση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας προκειμένου να μειωθεί το ύψος των μηνιαίων σχετικών δόσεων.

Μάλιστα είπε ότι αυτές τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας τις έχει κουβεντιάσει και με την τρόικα και υποστήριξε ότι έχουν τύχη να γίνουν αποδεκτές.

«Από την καταστροφή δεν μπορείς να πάρεις τίποτα πίσω. Αν πεθάνει ο κόσμος τι να την κάνω τη νεκροψία; Ενώ με την πρόταση που σου λέω εγώ, θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο, να μπορέσει να σταθεί και να μπορέσει να ξαναπαράξει», εξήγησε.

Εντωμεταξύ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Γιώργου Κοντογιάννη για την ανεργία που έφτασε τον Οκτώβριο στο 18,2%.

«Δεν είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση να εμμένει στη διατήρηση της φορομπηχτικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία οδηγεί στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην πτώση του τζίρου και σε απολύσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι μόνη λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα από τον οποίο μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας.

Επίσης για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση και κυρίως για τα θέματα της οικονομίας θα συνεδριάσει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα