Νομικές συμβουλές για τις νέες ρυθμίσεις για τις μειώσεις μισθών και όρων εργασίας με το άρθρο 37 Ν 4024/2011

Μια ενδιαφέρουσα εγκύκλιος της ΓΣΕΕ για την εφαρμογή των περικοπόπων στους μισθους με το νέο νόμο για το μεσοπρόθεσμο. Που όπως επισημαίνεται είναι και αντεργατικές και καταχρηστικες. Και σωστά !
Ωστόσο θύμα αντεργατικής παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης από την ΓΣΕΕ είμαι και εγω και δείτε πως καταστρατηγησαν ωμά, πιο χειροτερα απο το μεσοπρόθεσμο την εργασία μου, κάποιοι μέσα στη
ΓΣΕΕ το 2004 . Με απόλυση Χωρις αποζημίωση , και υποστηρίζοντας οτι δεν....
αναγνωρίζουν τον κανονισμό εργασίας μου , μετά 18χρόνια εργασίας εκεί, επειδή κάποιος κρατικός υπάλληλος κατασκεύασε μια φανταστική δικογραφία ..για να κερδίσει δεν ξέρω εγω τι ..κεντράροντας στην δημοσιότητα που θα αποκτούσε .
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ «Η μεταξύ του προσωπικού της ΓΣΕΕ σχέση εργασίας λύεται μετά από ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ …2112/1920» Αμέσως παρακάτω ο Εσωτερικός κανονισμός προσωπικού της ΓΣΕΕ ΑΝΑΦΈΡΕΙ «..ΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΙ , ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Η Ο ΝΟΜΟΣ 2112/ ΤΟΥ 1920 ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΦΆΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ
Και βέβαια, ήξεραν ότι αυτά ειναι παραμύθια, γιαυτό με απέλυσαν να με εκδικηθούν και να με καταστρέψουν , αφού περιμένω εδω και 7 χρόνια την δικαστική μου δικαίωση στο εργατικό …έχοντας χρεοκοπήσει απο το 2004 Γιατί αυτοί έχουν τα οικονομικά μέσα, ενώ εμμένα με πέταξαν στο δρόμο χωρίς αποζημίωση και ούτε ταμείο ανεργίας μπορούσα να μπω. Και σαν μην έφτανε αυτό μου έκαναν ανταγωγή για 100.000 ευρώ …που βέβαια κρίθηκε νομικά απαράδεκτη!
Δείτε εδω ΟΜΟΦΩΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ παράνομα Η ΓΣΕΕ
Τωρα διαβάστε και την παρακάτω οντως σημαντική νομική επισήμανση για τις μειώσεις μισθών και τις αλλαγές των συμβάσεων :
“Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το άρθρο 37 δεν έχει αναδρομική ισχύ και όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί μέχρι τη δημοσίευση το νόμου και το χρονικό πεδίο ισχύος τους καταλαμβάνει ολόκληρο το 2011 ή/και χρονικό διάστημα μετά το 2011, συνεχίζουν να παράγουν κανονιστική δέσμευση για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.
Συγκεκριμένα:
α) Οι επιχειρησιακές ΣΣΕ ισχύουν για το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης και για το νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό.
β) Οι κλαδικές και οι ομοιεπαγγελματικές ΣΣΕ, που έχουν ήδη κηρυχθεί γενικά υποχρεωτικές ισχύουν για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών/επιχειρήσεων του κλάδου (κλαδικές), για το σύνολο των εργαζομένων του επαγγέλματος, ανεξαρτήτως του είδους της επιχείρησης (ομοιοεπαγγελματικές) και για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
γ) Οι κλαδικές και οι ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ, που δεν έχουν κηρυχθεί γενικά υποχρεωτικές, ισχύουν για τα μέλη των οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών που δεσμεύονται από αυτές και για τους νεοπροσλαμβανόμενους που είναι μέλη των αντίστοιχων οργανώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα