ΜΕΤΕΣΤΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Απεδήμησε εις Κύριον ένας από τους πιο επικίνδυνους Οικουμενιστές της εποχής μας. Για την ακρίβεια του λόγου ο μεταστάς Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Δαμασκηνός ήταν από μακρού χρόνου - λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου - εκτός της εκκλησιαστικής διοίκησης, αλλά για δεκαετίες προηγουμένως κυριαρχούσε στα εκκλησιαστικά πράγματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και καθόριζε ή διεκπεραίωνε πολλές ατυχείς συγκρητιστικές ενέργειες του....
Οικουμενικού Θρόνου.

Το βιογραφικό που δημοσίευσε το “Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, που παρατίθεται στη συνέχεια,
δείχνει ανάγλυφα τον οικουμενιστικό οίστρο που διέπνεε τον μακαριστό Αδριανουπόλεως, αλλά δείχνει ταυτόχρονα πόσο μάταιες και αναξιόπιστες είναι οι ακαδημαικές και άλλες τιμές που επιδαψιλεύονται - στις πλείστες περιπτώσεις - σε πολλούς.

Η Θεολογική Σχολή Αθηνών προτάσει - ποιου άλλου; - του ομογάλακτου αυτού κ. Φειδά, τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα και η πρόταση αναγόρευσής της ψηφίστηκε και από ανθρώπους που δεν θα το περίμενε ποτέ κανείς προς αιώνια καταισχύνη και των ιδίων και της περίπυστης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ας προσευχηθούμε ολόθερμα για την ψυχή του κεκοιμημένου ιεράρχη. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να του συγχωρέσει πάντα τα εν λόγω ή έργω ή διανοία παραπτώματα που υπέπεσε και ας δεηθούμε στον Κύριο να χαρίζει στην Εκκλησία Του επισκόπους με ορθόδοξο φρόνημα που θα τιμούν την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα