Νέα κυβέρνηση 41 προσώπων

Κυβέρνηση 41 προσώπων σχημάτισε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή του ανασχηματισμού τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που χρίστηκε το νούμερο 2 στο νέο σχήμα, αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος και τσάρος της Οικονομίας.

«Είμαι ανοικτός για διάλογο με όλα τα κόμματα, τους φορείς αλλά και τους «Αγανακτισμένους»» δήλωσε ο κ Βενιζέλος
στην....
ομιλία του κατά την εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε έστω και τεχνητή, στην αρχή, καλή ψυχολογία. Αποτελεί οικονομικό μέγεθος».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος για αυτό που αφήνει πίσω, έστω και εάν, χωρίς αμφιβολία, έγιναν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις. Δήλωσε ότι διαχειρίστηκε τη χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα. Βρεθήκαμε, ανέφερε, στο χείλος της καταστροφής, ωστόσο, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και την οικονομία και βάλαμε μπροστά μεγάλες αλλαγές.

Υπήρξαν πολλές καραμπόλες, αρνήσεις μέχρι τέλους, μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής, νέα πρόσωπα και υπουργοποίηση διαφωνούντων. Έκπληξη αποτέλεσε το πρόσωπο του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, ενώ αναμενόμενη ήταν η σφαγή των αποκαλούμενων «κηπουρών» και των περισσότερων υφυπουργών.

Όχι ακριβώς αγανακτισμένες, τουλάχιστον δημοσίως, αλλά πικραμένες για την ακρίβεια, εμφανίστηκαν δύο από τις υπουργούς που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση, η Λούκα Κατσέλη και η Τίνα Μπιρμπίλη. Η Λούκα Κατσέλη, ερωτηθείσα εάν αισθάνεται πικρία για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, απάντησε ότι έχει θητεύσει για πολλά χρόνια στην πολιτική και στη Βουλή και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί πολιτικά όσους την εξέλεξαν και να προωθεί με τη δράση της το Δημόσιο συμφέρον. Από πλευράς της η Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι φεύγει γεμάτη και περήφανη που είχε την τιμή να είναι η πρώτη υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης γίνεται μια επανεκκίνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου , ζητώντας ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από τους υπουργούς.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα