ΝΕΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ! ! ! ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ! ! !

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ακούμε πολλά και παράξενα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πίστη των πατέρων μας.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ

Ακούμε για τη “βαπτισματική θεολογία”, για την “παγκόσμια ενορία”, για τη “Διαχρονική Εκκλησία”, για τη “διηρημένη Εκκλησία”, για τον Παπισμό και την Ορθοδοξία ότι είναι “αδελφές Εκκλησίες”, για το “Ιερόν Κοράνιο”, για το ότι οι μονοφυσίτες είναι “αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες”, για τη “μεταπατερική” και “συναφειακή” θεολογία,
για την ανάγκη να διορθωθούν οι Αγιοι, για τη σκοπιμότητα να επιβληθεί νοησιαρχία στη.....
λατρεία της Εκκλησίας (δηλαδή Νεοβαρλααμισμός) και άλλα φαιδρά, κακόδοξα και απαράδεκτα.

ΝΕΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ
______

Αυτό που πρόσφατα μάθαμε - το τελευταίο φρούτο της θεολογικής ανοησίας - είναι ότι η μετάνοια, η επανόρθωση ενός λάθους - και μάλιστα με τη λεβεντιά και την ευθύτητα που την έκανε λόγο και πράξη ζωής ο π. Θεόδωρος Ζήσης - είναι κάτι το επιλήψιμο.

Περίεργο! Ποιο Ευαγγέλιο διαβάζουν αυτοί οι χριστιανοί που νομίζουν ότι εκθέτουν τον π. Θεόδωρο Ζήση επειδή μετανόησε. Πού εκ του αιώνος ηκούσθη ποτέ ότι είναι κακό πράγμα η μετάνοια και όχι η ΜΟΝΗ οδός σωτηρίας του ανθρώπου.

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
________

Είπε και έκανε πολλά απαράδεκτα πράγματα αναφορικά με τον Οικουμενισμό ο π. Θεόδωρος Ζήσης; Οχι μόνον δεν το αρνείται, αλλά και προσθέτει πολύ περισσότερα από όσα του καταμαρτυρούν, και αποκαλύπτει καρδίες και νόες οικουμενιστικούς, όπως του αλήστου μνήμης Παναγιώτη Χρήστου, οι οποίοι εγκαλούνται για πολλά.

ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
__________

Επομένως; Επομένως ΜΟΝΟΝ για τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια είναι άξιος ο π. Θεόδωρος Ζήσης επειδή μετανόησε και ζήτησε μάλιστα δημόσια συγγνώμη από τον Αγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Είναι πολύ πρωτάκουστη η θεωρία ότι η μετάνοια είναι επιλήψιμο πράγμα από χριστιανικής σκοπιάς. Ορισμένοι, όταν δεν έχουν επιχειρήματα, αντί να ταπεινωθούν επιμένουν να λέγουν πράγματα εξώφθαλμα αντιχριστιανικά για να δικαιολογήσουν την εμπάθειά τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
________

Οσο για τα σχόλια της ανάρτησης προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη απορία. Τι θα πει είναι σε “πλειάδα ανθρώπων” γνωστό το γιατί ο π. Θεόδωρος Ζήσης έγινε αντιοικουμενιστής; Σε μένα πάντως δεν είναι γνωστό. Αν ξέρουν κάτι ας μας το πουν για να το μάθουμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς βλέπουμε το αποτέλεσμα και δοξάζουμε το Θεό. Βλέπουμε τη μετάνοια και χειροκροτούμε. Ακούμε την απολογία του π. Θεόδωρου Ζήση προς τον Αγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και παρακαλούμε το Χριστό να μας δίνει και μας το ίδιο θάρρος να ζητούμε συγγνώμη με την ιδία ταπείνωση για τα δικά μας αμαρτήματα.

Αν ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου και οι σχολιογράφοι νομίζουν ότι η μετάνοια, η εξομολόγηση και μ
Keywords
Τυχαία Θέματα