Νάτος! Μόνος του…Σφάξτον…

Γιώργος Ανεστόπουλος

Κεντρική Αφρική…

Χαράματα.

Η διμοιρία έχει εισβάλλει νύχτα στο χωριό. Παντού γύρω ακούγονται ριπές πολυβόλων και ουρλιαχτά τρόμου.

- «Μάζεψε τους .....
επιζώντες εδώ», διατάζει ο νεαρός δεκανέας. Θα’ ταν δε θάταν δεκαέξι ετών.

- «Μάλιστα», απαντάει ένας από τους στρατιώτες του ενώ έκοβε αδιάφορα το λαιμό ενός αιχμαλώτου πολίτη γονατισμένου και τρομαγμένου μπροστά στον νυχτερινό θάνατο των καλάσνικωφ. Θα’ ταν δε θα’ ταν δώδεκα ετών ο «στρατιώτης».

- «Χωρίστε άντρες από γυναίκες και παιδιά», ξαναδιέταξε ο δεκανέας ενώ
έπιανε ένα επτάχρονο αγόρι από τα μαλλιά και το βίαζε μπροστά σε όλους κάτω από τα γέλια των «ανήλικων ένοπλων αντρών» του αδιαφορώντας για τα κλάματα των μανάδων και τα ουρλιαχτά πόνου και τρόμου του παιδιού. Ο φόβος που προκαλούσε σε όλους τους «ηττημένους» και οι κραυγές επιδοκιμασίας των αντρών του τον αφιόνιζαν.

- «Μπράβο δεκανέα», του είπε κατόπιν μετά την αναφορά ο Λοχαγός του, «καλή δουλειά. Ετοιμάσου, φεύγεις γι’ αποστολή. Επελέγης».

- «Άλλο χωριό κύριε Λοχαγέ;»

- «Όχι δεκανέα. Φεύγεις για Ευρώπη», του απάντησε ο Λοχαγός, «η οικογένειά σου αποκαταστάθηκε. Θα πάρουν 10,000 δολάρια. Θα ζήσουν άνετα όλη τους την ζωή. Κι εσύ θα γίνεις ήρωας των Πιστών».

- «Ευχαριστώ κύριε Λοχαγέ», απάντησε περήφανα ο δεκανέας.
Αραβική Χερσόνησος…

Μέσα σε μια σκηνή κάπου στην Αραβική έρημο.

Θα μπορούσε να είναι τρεις απλοί ειρηνικοί φύλαρχοι. Τρεις «απλοί βεδουίνοι».

- Μας ειδοποίησαν ότι έχουν συγκεντρωθεί πάλι αρκετές χιλιάδες Πιστών στην
Κεντρική Ασία. Είναι έτοιμοι για αναχώρηση. Ζητούν «πιστώσεις».

- Κανόνισέ το. Δώστους ότι ζητήσουν. Οι υπόλοιποι πως πάνε;

- Παντού ετοιμάζονται καραβάνια Πιστών. Από το Μπαγκλαντές μέχρι τη Νιγηρία και από το Μαρόκο ως το Ουζμπεκιστάν. Διαλεγμένοι όλοι ένας κι ένας. Πολεμιστές, εκπαιδευμένοι, βετεράνοι, αποφασισμένοι για όλα. Αδιάφοροι εάν θα πεθάνουν. Αδίστακτοι. Οι οικογένειές τους έχουν ήδη προπληρωθεί 10,000 δολάρια η καθεμία για τον Μάρτυρα που διέθεσαν στην Τζιχαντ.

- Ωραία Ομαρ….ωραία….η «Ιερά Πορεία» του Χαλιφάτου έχει ανάψει….και δεν θα σβήσει μέχρι παντού στην Ευρώπη να λάμψει η Αλήθεια του Προφήτη….
Αφγανιστάν…

Μεσάνυχτα.

Η κοιλάδα είναι γεμάτη από ένα πολύχρωμο πλήθος. Τριγύρω βουνά.
Βοή της Βαβέλ. Κάθε ομάδα και άλλη γλώσσα. Νύχτα. Οπλοφόροι παντού γύρω από το πλήθος. Κάπου στον ορίζοντα φαίνονται σκόρπιες λάμψεις. Και κρότοι που φέρνει η ηχώ των βουνών. Πάλι κάποια μάχη στις πέτρινες κορυφές που χωρίζουν το Αφγανιστάν από το Πακιστάν. Κάποιοι φρόντισαν να δώσουν τον απαραίτητο αντιπερισπασμό για να ξεκινήσει ανενόχλητο το καραβάνι σε ομάδες.
Είναι όλοι έτοιμοι για τη «Μακρά Πορεία». Μέχρι να φτάσουν εδώ έχουν ήδη μυηθεί με κάθε λεπτομέρεια στο τι τους περιμένει και πως θα κινηθούν στη νέα τους ζωή.
Κάπου στο βάθος, σε μια πλαγιά, κρυμμένοι ανάμεσα στα β
Keywords
Τυχαία Θέματα