Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του Άκη

08:17 1/5/2012 - Πηγή: 24wro
Δεν γνωρίζω τίποτα για την Torcaso. Εγώ υπήρξα καλή σύζυγος και μητέρα, δεν θα...
τολμούσα να ρωτήσω τον άντρα μου για θέματα επαγγελματικά και πολιτικά και δεν θα μου το επέτρεπε και ο ίδιος. Τριάντα χρόνια υπήρξε βουλευτής και υπουργός και έχαιρε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων». Αυτή είναι απάντηση της Βίκυς Σταμάτη στην ερώτηση του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, για το αν εκείνη γνώριζε ότι «στην Torcaso εμβάστηκαν χρηματικά ποσά που αποτελούν δώρα από την αγορά των εξοπλισμών για τα οποία κατηγορείται ο σύζυγος σας».
Η σύζυγος του πρώην υπουργού, που στο απολογητικό της υπόμνημα έχει αναφέρει πως δεν γνώριζε τίποτα για τις off shore και ότι η διαχείριση των οικονομικών άνηκε αποκλειστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, επισημαίνει ακόμη στην απολογία της στον ανακριτή, πως δεν γνώριζε ούτε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το διάστημα που εκείνη και ο σύζυγος της φέρονται να το ενοικιάζουν! Μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα.

«Δεν γνώριζα αν η Bluebell ήταν συμφερόντων του πατέρα μου και του θείου μου Ν. Ζήγρα. Δεν το γνώριζα και οι ίδιοι δεν θα μου το έλεγαν σε καμία περίπτωση αν υπήρχε κάτι παράνομο για να μην με κάνουν και εμένα μέρος του προβλήματος». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην απολογία της κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία απολογήθηκε για το σπίτι της στην οδό Δεινοκράτους, το οποίο αρχικά άνηκε στην Bluebell στην συνέχεια «πέρασε» στον Αστέριο Οικονομίδη της Arcon και αργότερα το απέκτησε η ίδια.

Για να βοηθήσει την αδελφή του, ή οποία «ήταν ευαίσθητη λόγω εγκυμοσύνης» αλλά και τον γαμπρό του Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος «είχε πολύ σοβαρή απασχόληση στο πολιτικό του γραφείο», αναφέρει ότι ενεπλάκη στις εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτης, Παναγιώτης Σταμάτης. Ερωτηθείς από τον ανακριτή για ποιο λόγο έδινε άλλο επίθετο (του κουνιάδου του) στα συνεργεία που του έδιναν προσφορές, κ.λπ. για τις ανάγκες τις ανακαίνισης του σπιτιού απαντά: «Γιατί εγώ έλειπα και έπρεπε τα φαξ που έρχονταν στο σπίτι μου να τα βλέπει ο κουνιάδος μου για να με ενημερώνει και επειδή ήθελα να είναι το όνομά του για να μπορεί να συμμετέχει και αυτός στο έργο αν θα χρειάζονταν»…. Ο Π. Σταμάτης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Η θεια της Βίκυς Σταμάτη – η πρώτη κατηγορούμενη που «έκαψε» τον πρώην υπουργού συνδέοντας τον ευθέως με την torcaso - επιβεβαιώνει στην απολογία της τα όσα είχε αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα. Ότι δηλαδή, στον τραπεζικό της λογαριασμό εμβάστηκαν 3 εκατ. δρχ. από την torcaso κατ’ εντολή του πρώην υπουργού. Όπως λέει – όταν έμαθε πως είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση – ο γαμπρός της την ενημέρωσε ότι είχε ζητήσει τα χρήματα αυτά δανεικά από τον πρώην υπουργό, ως εξυπηρέτηση, για τις ανάγκες σπιτιού που έφτιαχνε στο Πόρτο Ράφτη. Τους εργολάβους κα
Keywords
Τυχαία Θέματα