Να που θα πάνε τα 130 δις ευρώ του δανείου!!!

ΤΟ PSI, ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΙ ... ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Τα ανταλλάγματα απο το Ελληνικό δημόσιο πρός τούς ομολογιούχους-πιστωτές μας, όπως ο κ. Βενιζέλος τα απαρίθμησε στην πρόσφατη συνέντευξη του για τα αποτελέσματα τής...
διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων (PSI), είναι:

α) Ισοδύναμο ρευστού ,

β) τα ομόλογα υπό το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ,

γ) η επιβολή ρήτρας ΑΕΠ,
η αλλιώς ρήτρας ανάπτυξης (GDP warrant), και δ) η εφαρμογή σχήματος συνχρηματοδότησης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά, τί σημαίνει η κάθε κατηγορία των ανταλλαγμάτων, εάν προσεφέρθησαν συγχρόνως, όλα ή χωριστά, και με ποιά ποσοστιαία συμμετοχή του κάθε ανταλλάγματος, σε κάθε ανταλλαγή.

Υπάρχει τελικά όφελος για το Ελληνικό δημόσιο, άμεσο ή έμμεσο ή όχι ;;;

Υπενθυμίζεται εδώ ότι σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ακόμη και μετά το PSI, το χρέος θα φτάσει το 129% του ΑΕΠ το 2020, και όχι το 120% του ΑΕΠ, όπως αρχικά αναμενόταν.

Σημειώνεται, με σοβαρή πιθανότητα να συμβεί, η πιθανότητα αναδιαμόρφωσης του ποσού των 130 δις ευρώ πρός τα πάνω (άλλα 50 δις,), εάν ανακαλύψουν οι "επαΐοντες" της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο!!!

Ελπίζω ότι εάν αυτό συμβεί, θα ενημερώσουν εγκαίρως και τούς Έλληνες κυβερνώντες.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έβαλαν δύο απαράβατους όρους για την υπογραφή της συμβάσεως των 130 δις,

α) το "κλείσιμο" του PSI, και

β) την εφαρμογή του νέου Μνημονίου ΙΙ.

Γιατί άραγε ;;;

Τό ποιούς θέλουν πραγματικά να "βοηθήσουν" θα το δούμε παρακάτω.

Που θα πάνε τα 130 δισ.ευρώ που θα πάρει η Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση και την απόλυτη επιτροπεία της ΕΕ, προκύπτει απο τις αποφάσεις του Eurogroup, στό («Παράρτημα 3 – Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης – Προοίμιο – Αρθρο 6»), στίς οποίες αναφέρεται ότι:

α) τα 30 δις ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, τους αναφερόμενους ώς “επενδυτές”, που θα ενταχθούν στο λεγόμενο PSI.

Είναι το 10% ή 15% της ονομαστικής αξίας, τών νέων "κουρεμένων" ομολόγων, και αποτελεί το πρώτο αντάλλαγμα εκ των ανταλλαγμάτων των αναφερομένων απο τον κ. Βενιζέλο, ως ισοδύναμο ρευστού, δηλ. "καθαρό ζεστό χρήμα", άμεσα καταβεβλημένο στούς Τραπεζίτες.

β) τα 35 δις ευρώ, θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στις τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης οι οποίες κατέχουν ελληνικά ομόλογα, και αυτό είναι το δεύτερο εκ των ανταλλαγμάτων, τα ομόλογα υπο το Αγγλικό Δίκαιο.

Διότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν δέχθηκαν, το καθεστώς των νέων ομολόγων να είναι υπό το Ελληνικό δίκαιο. Πράγμα το οποίο συνέβαινε στα προηγούμενα ομόλογα του "χρέους" του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν υπό το Ελληνικό Δίκαιο, και απαιτήσαν τα νέα ομόλογα να υπάγονται στο καθεστώς του Αγγλικού δικαίου.

γ) τα 5,7 δις ευρώ θα διοχετ
Keywords
Τυχαία Θέματα