ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ! ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η Εκκλησία της Κύπρου, Μακαριότατε κ. Ιερώνυμε, παρακολουθεί στενά όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και παίρνει αποφάσεις και προβαίνει στις δέουσες παραστάσεις. Και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για να βοηθήσει το ποίμνιό Της να αποφύγει τους σκοπέλους και τους υφάλους που συναντά στο δρόμο του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ....
ΚΥΠΡΟΥ
___________

Ιδού δείγμα γραφής από τη στάση Της, όπως
συνοψίζεται στο πιο κάτω απόσπασμα από την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου:

“1) Ἐξέφρασε τὴν κοινὴ ἀγωνία της μὲ τὸν Μακαριώτατο εἰς ὅσον ἀφορᾶ τὴν πορείαν τοῦ Ἐθνικοῦ μας θέματος. Τόνισε ὁμόφωνα ὅτι ἡ Ἐκκλησία δὲν ἀναμιγνύεται στὴν Πολιτικὴ, ἀλλὰ θεωρεῖ καθῆκον της νὰ ἐκφράζει τὶς ἀρχὲς ἐπὶ τῶν ὁποίων πρέπει νὰ στηρίζεται ἡ πορεία τοῦ ἐθνικοῦ μας θέματος.

2) Ἐξέφρασε τὴν ἀνησυχία της γιὰ τὸ ἐνδεχόμενο ἀπομάκρυνσης τῶν θρησκευτικῶν συμβόλων καὶ εἰκόνων ἀπὸ τὶς αἴθουσες διδασκαλίας τῶν σχολείων, ὅπως διαδίδεται ἐπιμόνως τοὺς τελευταίους μῆνες. Ἀπεφάσισε, ὡς ἐκ τούτου, νὰ διαμαρτυρηθεῖ πρὸς τὸ Ὑπουργεῖον Παιδείας ἐν σχέσει καὶ μὲ ἐγκύκλιο ποὺ κυκλοφόρησε σὲ ὁρισμένα σχολεῖα, ἀναφορικὰ μὲ τὸ θέμα αὐτό.

3) Ἐνημερώθη ἀπὸ τὸν Μακαριώτατο γιὰ τὴ σύγκληση ἐκ μέρους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου στὴν Κωνσταντινούπολη, τὸ τέλος τοῦ προσεχοῦς Αὐγούστου, Συνόδου τῶν Προκαθημένων τῶν πρεσβυγενῶν Πατριαρχείων καὶ τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου, διὰ τὸ θέμα τῆς μελλούσης νὰ συνέλθει Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδοξίας.”

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΜΑΧΗΤΙ
____________________

Η Εκκλησία της Ελλάδας, όμως, υπό την ηγεσία σας, Μακαριότατε κ. Ιερώνυμε, απουσιάζει θεαματικά από το προσκήνιο των δρώμενων και συνωμοτεί με τους εθνομειοδότες και τους εκκλησιομάχους στο παρασκήνιο.

Δεν είναι πια δική μας μόνον αυτή η διαπίστωση αλλά και πολλών μελών της ιεραρχίας. Σταχυολογώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα από σημερινές δηλώσεις δύο ιεραρχών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
____________

«Θεωρώ ότι αυτή είναι η κατεξοχήν στιγμή που Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό, Εκκλησία που σιωπά και απουσιάζει από την αγωνία του κόσμου αυτοαναιρείται», δήλωσε στη Romfea.gr πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Επίσης, ο κ. Νικόλαος πρόσθεσε ότι «και δεν πρέπει να είναι κοντά στο κόσμο για να επιδεικνύει την παρουσία της, αλλά για να αποδεικνύει την σχέση της με τον λαό, να ομολογεί την διαφωνία της με το σύστημα που μας προδίδει και να φανερώνει την ετοιμότητα της. Να πάρει πρωτοβουλίες, και να αναλάβει ευθύνες».

«Είναι η μόνη που μπορεί να μεταμορφώσει την αγανάκτηση σε υγιή επανάσταση, η Εκκλησία συμπαθεί τους πονεμένους, κατανοεί τους αγανακτισμένους, αλλά προχωρεί με τους επαναστατημένους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος, επεσήμανε: «Αυτό που χρειάζ
Keywords
Τυχαία Θέματα