Λουκέτα και απολύσεις από τον Ιούλιο

Σε σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα μέσω «λουκέτων» σε δημόσιους φορείς ή δραστικών αναδιαρθρώσεών τους δεσμεύεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την τρόικα, προκειμένου να λάβει την 5η δόση, η οποία θα αποδεσμευτεί πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου.

Συνδέοντας δε την καταβολή της δόσης με την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων για το νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα, το....
ανακοινωθέν της τρόικας σημειώνει ότι η καταβολή της δόσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και αφού ολοκληρωθούν
οι συζητήσεις για τους τρόπους χρηματοδότησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και εγκριθούν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και του Eurogroup.

Στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει έμφαση κατά την τρόικα, σε παράγοντες ανάπτυξης όπως η αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας και η εξάλειψη των διοικητικών εμποδίων στις εξαγωγές. Για να διασφαλιστεί δε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα τρέξουν γρήγορα και αποτελεσματικά, θα υπάρξει τεχνική συνδρομή από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και κράτη - μέλη της Ε.Ε. ενώ θα δημιουργηθούν και νέοι μηχανισμοί παρακολούθησης!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τρόικας, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που πέρα από τα λουκέτα και την αναδιάρθρωση δημοσίων φορέων, θα περιλαμβάνουν και εξορθολογισμό των επιδομάτων, με προστασία όμως των πλέον ευάλωτων ομάδων.

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, η Ελλάδα δεσμεύεται να επιταχύνει αισθητά το πρόγραμμα άντλησης 50 δισ. έως το τέλος του 2015 με τη σύσταση άμεσα φορέα ιδιωτικοποιήσεων με ανεξάρτητη επαγγελματική διαχείριση. Η πρόοδος στις αποκρατικοποιήσεις θα ελέγχεται ανά τρίμηνο, αλλά και ετησίως.

Η τρόικα σημειώνει ότι η σταθεροποίηση της οικονομίας αναμένεται στο τέλος του έτους, εκτιμώντας ότι αναμένεται περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας και του πληθωρισμού. Αναφορικά με τις τράπεζες, αναφέρει ότι ο κλάδος παραμένει «βασικά υγιής», συνεχίζεται όμως η έλλειψη ρευστότητας για την αντιμετώπιση της οποίας έχουν δρομολογηθεί μέτρα.

Καλό οιωνό χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble , σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή. O κ Schaeuble υποστήριξε ότι οι χώρες τις ευρωζώνης θα καταλήξουν σε περεταίρω μέτρα μετά την αξιολόγηση της έκθεσης της τρόικας, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα. Ο γερμανός Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα