Κουρδιστάν:Νέοι επιχειρηματικοί δρόμοι για ‘Ελληνες

Στα δύσκολα οι ‘Ελληνες θα βρουν την άκρη… Η διαπίστωση επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά καθώς Έλληνες επιχειρηματίες επιλέγουν το νεοσύστατο κρατίδιο του… Κουρδιστάν για επενδύσεις και εξαγωγές, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση, βρίσκοντας νέες αγορές. Ετσι με πρωτοβουλία επιχειρηματιών από τις δύο χώρες, συγκροτήθηκε το Ελληκουρδικό Κέντρο Ανοικοδόμησης και Επενδύσεων (ΕΚΑΕ) με στόχο τη διερεύνηση των επιχειρηματικών προοπτικών που διανοίγονται στο.....
νέο – ομόσπονδο κράτος του βορείου Ιράκ, την ενημέρωση, αλλά και γενικότερα τη διευκόλυνση των Ελλήνων που
θα θελήσουν να επενδύσουν στο ομόσπονδο κράτος του βορείου Ιράκ.

Το θέμα ανέδειξε το ΑΠΕΜΠΕ όπου ο πρόεδρος του ΕΚΑΕ, ιδιοκτήτης εταιρίας με έδρα το Κιλκίς, Θανάσης Τζεβελέκης, είπε οτι η ιδέα για τη συνεργασία, γεννήθηκε σε συνεργασία με Κούρδους επιχειρηματίες και εισαγωγείς, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα. «Είναι μια χώρα που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, έχει ανάγκη σχεδόν από τα πάντα, ήδη πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις και όπως συνήθως συμβαίνει οι Έλληνες επενδυτές φθάνουν πάντα τελευταίοι», δήλωσε ο κ. Τζεβελέκης.

Το κράτος του Κουρδιστάν, είναι περιοχή προστατευόμενη από διεθνείς οργανισμούς, ενώ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας. ‘Οπως έγινε γνωστό οι εξαγωγές της Τουρκίας προς το νεοσύστατο κράτος, μέσα στο 2011, ανήλθαν στο ποσό των 16 δισ. δολαρίων, παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις.

Το Κουρδιστάν, στο πλαίσιο της Ιρακινής Ομοσπονδίας, έχει δική του αυτονομία, κοινοβούλιο και κυβέρνηση, η οποία προσβλέπει στην ανάπτυξη των οικονομικών – εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα.

http://www.prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα